BMW Motorrad Concept 9cento

A BMW csoport izgalmas új Adventure Sport modell koncepcióval jelentkezett 9cento („nove cento”) néven. Az érzelmekre kíván hatni a teljesítményt és a kaland szellem ötvözésével. Akár autópálya, az Alpok, akár a távoli falvakban lévő keskeny utak vagy a piactér kávézója előtti tér meghódítására a 9cento a tökéletes választás.

Nem mindig kell a boldogsághoz, hogy nagyobb, erősebb legyen valami, manapság elég,
ha ezek a tulajdonságok egyensúlyban vannak.- mondta Edgar Heinrich, a BMW Motorrad design vezetője.

Olyan motorkerékpárt hoztunk létre, amely ötvözi a megfelelő teljesítményt a megbízható sport teljesítményekkel, és mindenekelőtt a motorozás örömével. Ezért ez egy vonzó összeállítás, amely a legjobb sport-, kaland- és túra részekből hozza össze az új középkategóriás motort.

A legtöbb motorkerékpár számára a funkcionális tulajdonságok, mint például a túrázási képesség, a tárolóhelyek és a szél és időjárás elleni védelem a relevánsak. Ám ritkán szerepelnek ezek a tulajdonságok egy koncepció jármű keretei között.

Ezzel a motorral bizonyítjuk, hogy mindezek a racionális szempontok párhuzamosan összeköthetők egy dinamikus megjelenéssel, hogy nagyon izgalmas és nagyon érzelem teli legyen.- folytatta Edgar Heinrich.
Kompakt sziluettje első látásra könnyedséget közvetít.
A kárpitozás, az üzemanyag tartály és a váz megdöbbentő stílusa kiemeli a túra jelleget, ezt támogatja a felfüggesztő elemek összhangja is. A szélvédő és a burkolat biztosítja a kiváló szél- és időjárás viszontagságaival szembeni védelmet. A kezelőszervek és a viszonylag alacsony, egyenes ülőhelyzetet adó ülés két további kulcsfontosságú tényező, amelyek hozzájárulnak a hosszú távú motorozás kényelméhez.


A háromszög váz kialakítás csökkenti a motorkerékpár összsúlyát, és összekapcsolja az első burkolatot az alumínium hátsó segédvázzal.
A 9cento egyik kiemelkedő tulajdonsága az innovatív tárhely koncepció. A két doboz nem csak tárhelyet kínál, hanem az utas ülőrészét is kiegészíti. A hátsó kofferek felhelyezése után egy erős elektromágnes biztonságosan rögzíti  a váznyúlvány alsó részéhez a dobozokat. Ez a rendszer lehetővé teszi két verzió megvalósítását.

Doboz nélkül, a 9cento maximális agilitást biztosít, és tökéletesen megfelel a motorozás szórakoztató faktorát élvezni szerető motoros igényeinek, míg a dobozokkal túra motorkerékpárrá alakul, amely jól felszerelt és két embernek is kényelmes. A dobozrendszer harmonikusan illeszkedik a motor stílusához. A keskeny első idom szándékosan idézi az Adventure Sport szegmens jellemzőit, sajátos módon értelmezve azokat.

Szöveg:Buny

Kép: BMW

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes