World Ducati Week 2018

A 10. World Ducati Week nemzetközi találkozó célja, hogy két évente a Ducati hívőket. Az idei összejövetelen több tízezer lelkes motoros gyűlt össze a világból, hogy a „Marco Simoncelli” pályán Misano-ban, hogy ünnepelje a neves márkát. Hihetetlen számú ember és motorkerékpár tette az egyedülálló eseményt még nagyobbá. Három nap alatt 91.596 résztvevő érkezett a Misano-ba, amely felülmúlja a korábbi rekordot, amit 81.000 résztvevővel 2016-ban állítottak fel.

Az öt kontinensről, 73 országból érkezők 60% -a olasz volt, a fennmaradó 40% bizonyítja, hogy a Ducati márka vonzerejére a világot behálózza.

World Ducati Week 2018


Különösen figyelemre méltó Ken Lu és Lv Fei teljesítménye, akik Multistrada 1200 Enduro nyergében, mindössze hét nap alatt értek Xinjiang-ból (Kína) Bologna-ba. A kontinenseken való utazás rendkívüli vállalkozás volt, amelyen 10 755 km-t tettek meg 10 országon keresztül.
Számos program szolgálta az elkötelezett hívek időtöltését. Találkozók, dedikálások Ducati versenyzőkkel, új motorkerékpár tesztek, taxizás a versenypályán a Lamborghini, Audi és a Seat ide illő modelljeivel, műszaki képzés a Ducati Egyetemen és kaszkadőr show.

World Ducati Week 2018

Természetesen lehetőség volt saját motorokkal is felmenni a pályára. Tematikusan is elkülönültek a programok, a Ducati Scrambler-ek világa, a Monster Village, a gyártás a 25. évfordulója alkalmából, a Panigale-nek szentelt terület és a Multistrada iránt érdeklődőknek ott volt a Multistrada 1260 motor, amivel idén a Pikes Peak-en győzött a márka. Az exkluzív „Preview Room”, ahol a résztvevők nagy érdeklődése mellett lehetett megtekinteni a 2019-es, új Ducati modelleket. Az eseménynek helyet adó mintegy 90.000 négyzetméteres területből 75.000 négyzetmétert a paddockban, és több mint 15.000 négyzetmétert terepen alakítottak ki a rendezők.

World Ducati Week 2018


Az egyik legizgalmasabb pillanatra szombaton 13 órakor került sor, a „Race of Champions” kezdetét egy látványos műrepülő csapat, a Frecce Tricolori bemutatója jelezte. A résztvevők tizenkét Ducati MotoGP és SBK bajnok részvételével rendezett, speciálisan felkészített és festett Panigale V4 motorokkal mérték össze tudásukat. A győztes Michele Pirro lett, majd Rabat, Fores, Miller, Melandri, Rinaldi, Dovizioso, Siméon, Petrucci, Lorenzo, Abraham és Bayliss volt a sorrend. Chaz Davies egy balesetben elszenvedett sérülése miatt nem tudott indulni, őt Xavier Siméon helyettesítette. A „Race of Champions” 13 darab Panigale V4 motorját nyilvános eBay aukción keresztül értékesíti a gyár.

World Ducati Week 2018

Szombat este a Radio Deejay zenéje és a Street Clerks zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt a Riccione-i Piazzale Roma-ban. Claudio Domenicali és a Ducati sztárok üdvözölték az összes Ducati tulajdonost. A színpadot ezután Nina Zilli-nek adták át, hogy zenéjével köszöntse a Ducati hét minden résztvevőjét. A szervezésben 250 Ducati alkalmazott vett részt, köztük a vezetők, mérnökök, technikusok és munkatársak. A Ducati a rendezéssel kapcsolatban számíthatott Misano, Rimini, Cattolica és Riccione helységek, valamint a kormány és San Marino Köztársaság együttműködésére. A „Marco Simoncelli” pálya Misano-ban kulcsszerepet játszott ebben, hiszen az összes WDW itt került megrendezésre. Köszönet érte!

Szöveg: Buny

Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes