A Z sorozat legfiatalabb tagja

A KAWASAKI egy új, szuper csupasz motorral örvendeztette meg a rajongókat. A Z 400 könnyű és erős az ülés karcsúsításával kényelmesen elérhető a talaj, annak ellenére, hogy az ülésmagasság 785 mm. A Z 300-hoz képest az új erőforrás kevesebb tengelykapcsoló lamellával működik, ezáltal a tengelykapcsoló kar kisebb kézi erővel működtethető.

A 399ccm-es hengerűrtartalom ellenére, sikerült alacsonyan tartania a motor tömegét, sőt még 3 kg-mal kevesebbet nyom, mint a Z 300-as erőforrása.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker


A 33,4 kW-os (45,4 Le) teljesítménnyel és az alacsony fordulatszámon ébredő nagyobb nyomaték megkönnyíti a kezdők dolgát, de még a tapasztalt vezetők is élvezhetik könnyedségét. A blokk beépítése révén merevíti a vázat, az első féktárcsa a Z 1000 méretével megegyező, biztonságos megállást biztosítva a járműnek.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker

A LED-es fényszórókkal felszerelt lámpák sokkal jobban bevilágítják az útfelületet és egyedi megjelenést kölcsönöznek az újdonságnak. Ami az új Supernaked technológiáját illeti, az új modell jól olvasható multifunkciós LCD-kijelzővel rendelkezik, az ERGO-FIT technológia alkalmazásával a kormány, a lábtartó és az ülés közötti távolság változtatható. Természetesen ABS rendszerrel rendelkezik a stabil és jól adagolható fékteljesítmény biztosítása érdekében.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker

A segéd- és csúszógyűrűs tengelykapcsoló most már könnyebben működtethető. A gazdaságos üzemelést jelölő ikon segíti a vezetőt az alacsony üzemanyag fogyasztás elérésében. Különösen jól jön ez, ha egy kis hétvégi kirándulást szeretne a motorral. Ebben az esetben hasznos lehet a Z 400-as modellhez készített Hepco-Becker poggyász- és védelmi rendszernek. A C-Bow tartó táskákkal egy rövid utazás sokkal jobban tervezhető,  ha ez még kiegészül a gyors hozzáférést biztosító dolgokhoz egy tanktáskában a  gyors le- és feltételt biztosító Lock it tankgyűrűvel.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker

Ha valakinek nem jön be az előbbi tárolási kombináció, akkor a hátsó ülés helyére rögzíthető Sportrack a megoldás. Az integrált fülek segítségével a felhelyezett hengerzsák könnyedén rögzíthető. A Sportrack-re a speciálisan kialakított hátsó táskák is felrakhatók. Ezek könnyen rögzíthetők Lock it gyűrűvel, de a tanktáskákhoz képest módosított táskákat találunk a kínálatban, amelyekhez elérhető a tartó is.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker

Például rengeteg rakodó helyet kínál, az új Royster Lock táska, ami még egy sisaknak is elég helyet biztosít a sisaknak. A kisebb táskákat akár hátizsákként is lehet használni a motorról levéve. Annak érdekében, hogy az új, nagy teljesítményű motor minél kevésbé sérüljön, készítettek hozzá bukócsövet. Ez a fekete színű kiegészítő szépen egybeolvad a motorral, az oldalállvány szélesítésével az álló helyzetben elszenvedett dőlésekből eredő károkat mérsékelhetjük.

Kawasaki Z400 – Hepco-Becker

Mivel ez a motor kifejezetten a kezdőknek készült, a gépjárművezető oktatással foglalkozó cégek részére plusz bukócsöveket is kínálnak, a gyakorlás során bekövetkező balesetek kárainak enyhítése érdekében.

Szöveg: Buny

Kép: Hepco-Becker

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes