Pirelli SCORPION Trail II nyerte a RiDE magazin tesztjét

További elismerés erősíti a milánói márkát, a megnyert gumiabroncs összehasonlító tesztek tovább növelik a Pirelli fölényét a túra-enduro szegmensben. Legutóbb a rangos brit RiDE magazinban elemezték a kínálatban szereplő abroncsok összehasonlító teszt eredményeit.

A brit magazin összehasonlításában a SCORPION Trail II, a Metzeler TOURANCE, a Michelin Anakee Adventure, a Dunlop Trailsmart Max, a Bridgestone Adventure A41 és a Continental Trail Attack 3 abroncsok közül az olasz gyártó termékét választották győztesnek.

Pirelli Scorpion Trail II


A SCORPION Trail II a 100 pontból 92 pontot szerzett, a második a Continental Trail Attack3 lett 2 pont lemaradással, és a Bridgestone Adventure végzett a képzeletbeli dobogó harmadik fokán 4 pont hátránnyal. A többi abroncs jobban lemaradt, 80 pont alatt teljesítettek. Matt Wildee és Bruce Dunn a magazin tesztelői, több mint 20 év motorkerékpár és gumiabroncs teszt tapasztalattal a hátuk mögött, úgynevezett „vak teszttel” kívántak dönteni. A próbák ideje alatt a motorokra különböző abroncsokat szereltek anélkül, hogy a vezetők tudták volna milyen márkán gördülnek. Ez biztosította a maximális pártatlanságot, hogy ne befolyásolják a márkákkal kapcsolatos előítéletek a motorosokat. A két tesztelő alaposan megvizsgálta az egyes garnitúrákat, Wildee összesítette a bemelegedési sebességet és a stabilitást, míg Dunn a teljesítményre összpontosított.

Pirelli Scorpion Trail II

Mindketten az egyes gumiabroncsokhoz pontszámokat rendeltek 10-es értékig, olyan tényezők alapján, mint a kormányzás, stabilitás, vezethetőség. Ezen felül mérték a vészfékezés távolságát 113 km/ó (70 mph)sebességről. A 22 mérföldes (35 km) változatos, száraz útszakaszon, 22 ° C hőmérsékleten teljesített túrán a motorkerékpár gyártója által javasolt nyomás értékre fújták az abroncsokat. Tezstmotornak Suzuki V-Strom 1000-et választották, mert ezen a modellen nincs kifinomult kipörgésgátló és felfüggesztés, amely befolyásolhatta volna az eredményt. A SCORPION Trail II a vizsgált gumiabroncsok között a legmagasabb pontszámot érte el a kormányzás, tapadás, stabilitás és a vezethetőség terén is magas pontszámokat szerzett. A magazin végső döntése egyértelmű: „Nagyszerű gumiabroncs garnitúra, javítja a V-Strom-ot minden tekintetben. Könnyebbé teszi a vezetést és szórakoztatóbb.”

Pirelli Scorpion Trail II

Így a Pirelli SCORPION Trail II tovább erősítheti pozícióját az utcai enduro szegmensben. A 2015-ös piaci bevezetése óta tizenegy sikert ért el gumiabroncs összehasonlításokban a legrangosabb európai magazinok hasábjain. Így a legsikeresebb gumiabroncsok közé került a Pirelli motorkerékpár abroncs kínálatában.

Szöveg: Buny

Kép: Pielli

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes