Az elektromos Harley-Davidson hazánkban is bemutatkozott

A LiveWire egy nagy teljesítményű elektromos erőgép, amely ötvözi a látványos dizájnt és az élvonalbeli technológiát, hogy a zen izgalma villámgyors tempóval párosulhasson. Agresszív megjelenésével és könnyen kezelhető gázkarjával egy merőben új motorozási élményt nyújt. Mire számíthatunk tőle? Zéró reakcióidő, brutális gyorsulás, határozott konstans nyomaték.

Mit tud ez az elektromos erőmű számokban kifejezve? A motor maximális fordulatszáma 15 000, végsebessége 176 km/h, 3 másodperc alatt éri el a 100km/h-ás sebességet, majd további 2 másodperc alatt gyorsul 130km/h-ra.

Harley-Davidson LiweWire Magyarországon


A 105 lóerős teljesítményhez 115Nm nyomaték párosul, mely szinte azonnal érezteti hatását, mihelyt meghúzod a gázkart. Mindemellett a motor teljes súlya 250 kg, ülésmagassága pedig 780mm. A nagy teljesítményű SHOWA elülső és hátsó felfüggesztéssel, a H-D/Michelin Scorcher Sport gumiabroncsokkal, a Brembo Monoblock fékekkel, a kanyarodást segítő ABS-szel és a kipörgésgátlóval a LiveWire nyergében azonnal meghódítható a város. Az első keréknél lévő dupla tárcsa és 4 dugattyús BREMBO fék és a hátsó keréknél található BREMBO 2 dugattyús szimpla tárcsafék finom precíz működést, illetve jól adagolható és tökéletes fékerőt biztosít. Hogyan segít a RDRS, azaz a Reflex Defensive Rider System? Optimális fékerő elosztást biztosít a kapcsolt fékrendszer által. Egy ilyen forradalmian új motoron nincs helye analóg óracsoportoknak, egy érintőképernyős kijelzőn tudod a motor funkcióit állítani. A kijelző jól olvasható, megfelelően kontrasztos még az erős napsütésben is.

Harley-Davidson LiweWire Magyarországon

Itt van arra is lehetőséged, hogy különböző vezetési profilt beállíts, a MODE gomb megnyomásával lehet a menetprofilok közül választani.
Menetprofilok:

ECO
– Energia gazdaságos üzemmód, nagyobb visszatöltés a gáz visszavételekor, a legalacsonyabb fogyasztásra törekszik.
Rain
– Finomabb gázreakciók az esős, csúszós útviszonyokra.
Road
– Egy nagyobb teljesítményt biztosít az előző profiloktól, lényegében egy köztes állomás.
Sport
– A legnagyobb teljesítmény elérését szolgáló üzemmód, kisebb visszatöltés, ezáltal kisebb motorfék a gáz elvételekor.
Az elegáns érintőképernyő és a H-D Connect szolgáltatás megnyugtató és biztonságérzetet adó kapcsolattartást tesz lehetővé, hiszen okostelefonodról a távolból is csatlakozhatsz a motorhoz, hogy ellenőrizd a főbb paramétereit, például a töltési állapotot és az abroncsnyomást, sőt lopás esetén nyomon is követheted a járművet, és arról is értesítést kaphatsz, ha valaki megpiszkálná.

Harley-Davidson LiweWire Magyarországon


A Samsung által gyártott RESS lithium-ion akkumulátor 15kWh-s teljesítményű, amely egyébként a motoros piacon gyártott jelenlegi legnagyobb kapacitású elektromos erőforrása. Kétféle módon tölthető, egyrészről hagyományos háztartási rendszerről, másrészről országos gyorstöltő hálózatról. Míg egy teljes, otthoni feltöltéshez körülbelül 12 órára van szükség, addig gyorstöltéssel már 60 perc alatt feltölthető 0-ról 100%-ra. A hatótávolságot nézve gazdaságos üzemmódban használva 235 km-t ígér a gyár, míg erősebb igénybevételnél, sport fokozatban körülbelül 140 km tehető meg vele.

Szöveg és kép: Harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes