Túra és sport egyben – BMW R 1250 RS

Az új BMW R 1250 RS teljesítményével képes kiszolgálni a túrázók és a sportos menet dinamikára fogékony vezetők igényeit. A mérnökök a kor elvárásainak megfelelően javítottak a teljesítményen, a megjelenésen, a műszerfalon és a fogyasztási értékeken. Természetesen a Hepco&Becker cég sem ült a babérjain, mindjárt készített egy modell specifikus kiegészítő készletet.

A két hengeres, 1254 köbcentis, lég- és folyadékhűtéses boxer erőforrás teljesítménye 136 lóerő, a legnagyobb forgatónyomaték 143 Nm, ebből a BMW ShiftCam technológiájának köszönhetően több nyomaték és nagyobb vonóerő áll a pilóta rendelkezésére a teljes fordulatszám tartományban A sportos teljesítményhez megfelelő külalak és technika jár.

BMW R 1250 RS – Hepco&Becker


A fényszórók LED technológiával világítják meg az utat, a motorkarakterisztika sémái között utcai és eső opciók szerepelnek, a motor üzemének aktuális állapotáról TFT kijelző tájékoztat. A motor legnagyobb sebessége meghaladja a 200 km/órát. A 18 literes tank nagy hatótávolságot engedélyez, a WMTC szerint mért fogyasztás 4,75 l /100 km. Az olajban futó, csúszó kuplungot hidraulikus munkahenger segítségével lehet működtetni. A váz két részből áll, az erőforrást tartó fő vázhoz csavarokkal rögzítették a hátsó váznyúlványt. Az ülésmagasság 820 mm.

BMW R 1250 RS – Hepco&Becker

Kicsit átdolgozták a a színpalettát is, az újdonság négy különböző tónusú fényezéssel érhető el. A módosított első idomok sportos arculatot kölcsönöznek a motornak, mégis túramotoros ülőhelyzetben is megfelelő védelmet biztosít. Mindez azonban a túrázóknak kevés, hiszen a csomagok elhelyezése még nem megoldott. A gyorsan felszerelhető Lock-it rendszerű csomagtartó a könnyed túrákhoz ajánlott C-Bow táskákkal megoldást jelenthet a poggyász elhelyezésére. Akinek ennél több helyre van szüksége az a hátsó csomagtartóval és tanktáskával is növelheti a kapacitást.

BMW R 1250 RS – Hepco&Becker

A hátsó dobozt kedvelőknek szüksége lesz Alurack vagy Easyrack tartóra, ezek könnyen felszerelhetők a gyári csomagtartóra. Aki nagyobb védelmet szeretne adni a motornak, annak a fekete, antracit és ezüst színekben kapható bukócsövek, kardán védő és az oldal állvány felfekvő felületének szélesítése is rendelkezésére áll.

Szöveg: Buny

Kép: Hepco&Becker

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes