X-lite és Nolan tesztsikerek

A Moto Magazine 2011. áprilisi számában az új típusú, több kategória előnyeit ötvöző crossover sisakokat hasonlította össze. A francia szaklap tesztjét az X-lite X-402 GT és a Nolan N71 nyerte.  A tesztben a Nolan Group két új modellje, az X-lite X-402 GT és a Nolan N71 mellett a HJC IS-Multi, a Givi X.01, a Caberg Hyperx és az Airoh J-105 szerepelt.

Az összehasonlítást a kompozit héjú X-402 GT nyerte: 10-ből 8 pontot kapott technikai megoldásaira, ár-érték arányára pedig 10-ből 7-et.

Bár az X-lite modellje volt az összehasonlítás legdrágább résztvevője, a tesztelők szerint a magasabb vételárat elfogadhatóvá teszi a kiváló minőség, a nagyszerű komfort és a gazdag felszereltség (beépített napellenző, kommunikációs előkészítés, Pinlock rendszerű NFRS párásodásgátló, dupla D gyűrűs csat). A Moto Magazine értékelése szerint az X-lite X-402 GT igazi mindenes, plexije széles látóteret biztosít, bélése kényelmes, és a tesztben szereplő sisakok közül a legcsendesebb; negatívumként a viszonylag nagy súlyt és a nem tökéletes szellőzést említették meg.

Az összehasonlítás második helyén a Nolan N71 végzett: a technikai értékelésben 10-ből 7 pontot kapott, ár-érték arányára pedig 10-ből 8-at. Az N71 a kategória új típusú képviselői közé tartozik, megjelenését tekintve sokkal közelebb áll a hagyományos zárt sisakokhoz. Bár állrésze szélesebb, így is nagyszerű a kilátás belőle, és a méretes plexi által biztosított szélvédelemnek köszönhetően a nyitott konfiguráció akár autópálya tempónál is használható.

A Moto Magazine tesztelői dicsérték az N71 szellőzőrendszerét és komfortos bélését, viszont hiányolták az állszíj párnázását és a hatékonyabb zajcsillapítást, illetve negatívumként említették a többiekhez képest bonyolultabban levehető állrészt és a viszonylag nagy súlyt. Az X-402 GT-hez hasonlóan az N71 felszereltsége is bőséges: alapáron jár hozzá a beépített napellenző, a kommunikációs előkészítés és a Pinlock-rendszerű NFRS párásodásgátló. A Moto Magazine kiemelte, hogy a tesztelt bukósisakok közül az X-lite és a Nolan alkalmas nagyobb túrák megtételére is, míg a vetélytársak inkább csak városi használathoz, ingázáshoz ajánlhatók.

Az X-402 GT és az N71 megvásárolható a Nolan és az X-lite hivatalos magyarországi
forgalmazójánál, az EuroMotor Kft-nél és viszonteladóinál. További információ a
www.euromotor.hu honlapon.

Kép és szöveg: EuroMotor

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes