X-lite X-702

Az X-702 az X-lite új fejlesztésű, zárt sporttúra bukósisakja, amely a versenysisakok és a professzionális túrasisakok legjobb tulajdonságait egyesíti. Az X-lite a világbajnoki versenypályákon felhalmozott tapasztalatokat is felhasználta az X-702 tervezése során, a végeredmény egy olyan modell lett, amely funkcióját és megjelenését tekintve is megfelel a legigényesebb túramotorosok elvárásainak is.

Az X-702 a lehető legmagasabb fokú kényelmet biztosítja viselőjének: hat különböző méretben kapható, amelyekhez négy különböző nagyságú külső kompozit héj tartozik (XSS, M, L, XL-XXL).

A négy különböző héjméretnek köszönhetően az X-702 súlya és térfogata a lehetséges minimumon marad, illetve arányban áll viselője testméretével. Az új modell természetesen megfelel az UN/ECE 22-05 szabványnak. Az olasz mérnökök új, innovatív szellőzőrendszerrel látták el az X-702-t. A TVS (Touring Ventilation System, azaz Túra Szellőzőrendszer) minden esetben ideális körülményeket biztosít a sisak belsejében. Az állrész közepén elhelyezett szellőzőnyílások közül az egyik a plexi belső felületére irányítja a friss levegőt, a másik pedig a viselő szájához.

Az állrész két oldalán található nyílások kettős funkcióval rendelkeznek: nyitott
állásban még hatékonyabbá teszik az állrész szellőzését, zárt állásban pedig segítik az elhasznált és meleg levegő elvezetését a sisak alsó részéből. Az X-702 a plexi felett és a homlokrésznél is rendelkezik egy-egy szellőzőnyílással, amelyek a sisak belsejében húzódó szellőzőcsatornákkal és a tarkórészen található kivezetőnyílásokkal együtt folyamatos levegőáramlást biztosítanak a sisak belsejében. Az X-702-t különlegesen kényelmes, lélegző, teljes egészében kivehető és mosható, antibakteriális béléssel (Unitherm Light Racing Comfort)
látták el.

A bélésen elhelyezett fényvisszaverő betétek sötétben javítják a láthatóságot és ezáltal az aktív biztonságot. Az X-702 plexije vízszintesen és függőlegesen is nagy látóteret biztosít, ami szintén növeli az aktív biztonságot és javítja a komfortot. A plexi egyszerűen és gyorsan le- és felszerelhető, a művelethez természetesen nincs szükség szerszámokra. Az X-702 csatja dupla D gyűrűs kivitelű. Az X-702-höz alapfelszerelésként jár a Pinlock rendszerű, szilikonos NFRS (Nolan Fog Resistant System) párásodásgátló. Szintén az alapfelszereltség része az egyszerűen kezelhető, pára- és karcmentes bevonattal ellátott beépített napellenző (VPS), a bogárháló, valamint az előkészítés a gyári N-Com X-Series kommunikációs rendszer beépítéséhez.

A teljes egészében Olaszországban készülő újdonság négy alapfényezéssel és öt dekorfényezés összesen tíz változatával lesz kapható, várhatóan 2011 novemberétől. Az X-lite X-702 ára fényezéstől függően 109.000,- és 129.000,- Ft között lesz.

Szöveg és kép: EuroMotor

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes