Triumph átalakítások

A hagyományokkal rendelkező brit gyártó már eleve erős karakteres és egyéni gépekkel van jelen a piacon. Ezért nincs semmi kivetnivaló azon, hogy ezeket a motorokat még jobban szeretnék tulajdonosaik saját képükre formálni. Ezek a módosítások elsősorban a gép iránti szeretet fejezik ki. Érthetővé válik ezek alapján, hogy a Triumph kereskedők egy része miért vág bele teljesen egyedi gyártmányok létrehozásába.

Természetesen üzleti megfontolásokat is lehet a háttérben sejteni, hiszen egyiknek sem maradt még nyakán az átalakított jármű.

Az alapokon nem sokat változtatnak, de itt is az apró részletekben rejlik az egyedi darabok különlegessége. Egy-egy ilyen motor előállítása sok munkát igényel, sokszor kézzel kell elkészíteni a változtatni kívánt alkatrészeket. Németországban mostanra elképesztő méreteket öltött a a kereskedők által kínált hasonló motorok száma. A müncheni Rock’n’Ride (www.triumph-muenchen.de) custom specialista, egy Triumph Bonneville átalakítással jelent meg a piacon, természetesen limitált darabszámban.

Az átalakítás során elhagyták a hátsó sárvédőt, ezt a funkciót az ülés alja pótolja. A 60-as évek stílusát és minimalista törekvéseket egyesítve egyenes kormány , az eredeti lábtartó és egy kis átmérőjű kerek lámpa teszi teljessé a képet. A bütykös enduro gumikkal szerelt kerekek révén elmondható, hogy kinézetre egy bobber átalakítással állunk szemben, amit 13.490 Eurótól kaphatnak meg az érdeklődők. A másik klasszikus téma az építőknél, a sport motorrá alakítás. Erre több példát láthattunk már az idén megrendezett Tridays találkozó keretein belül is.

A Landauban székelő Pfalz Motorkerékpár műhely (www.triumph.palatina-motorradwerkstatt.de) sport üléssel és hosszanti csíkozással ellátott motorja sikernek örvendett már a Neukirchenben megrendezett Triumph összejövetelen is. Egy másik példa erre a hamburgi Q-Bike átdolgozása LSL alkatrészek felhasználásával. Nem véletlen a neves gyártó alkatrészeinek használata, hiszen közös munkáról beszélhetünk ebben az esetben. A küllős kerekekkel szerelt Bonneville alapokon nyugvó Cafe Racer stílusban megépített motor, akár stílus tanulmány is lehetne.

A sportos megjelenés egy teljesen másik arcát mutatja a göppingeni Motor Corner által gyártott (www.motorcorner.de) track stílusú, lapos, de modern köntösbe bújtatott klasszikusa. Az extravagáns kerekekkel szerelt motor tökéletesen használható, nem csak egy showbike, amit bemutatókra utaztatnak. A svábok is megmutatták, hogy képesek nagy potenciállal rendelkező, használható motort építeni egyedi elképzelések alapján.

Szöveg: Buny  
Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes