APRILIA RSV4 a Suberbike Világbajnokságon

Milánóban mutatkozott be a Piaggio Group bemutatótermében az Aprilia Racing Team, amely hivatalosan képviseli a Noale-i gyártót a 2012-es idényben. Negyedik éve, hogy a rajtrácson szerepel az Aprilia Racing Team, és kulcsfontosságú szerepet tölt be az egyik legfontosabb versenyben, ahol az utcai változatokhoz közeli motorokkal küzdenek. A rendkívül népszerű verseny sorozatban a legnagyobb gyártók küzdenek a sport motorkerékpár szerelmes rajongók kegyeiért.


Az olasz csapat az ötszörös világbajnok, Max Biaggi-val vág neki a szezonnak, aki 2010-ben az Aprilia RSV4-gyel a WSBK bajnoki koszorúját hozta el a gyárnak a cég történetében először.

Csapattársa Eugene Laverty lesz, a 25 éves versenyző Észak-Írországból, a kiváló 2011-es bemutatkozó szezonban nyújtott teljesítménye alapján került a csapathoz. A négyhengeres RSV4 1000 köbcentis V motorjának megalkotásával
egy rendkívüli projekt született, és nőtt fel az Aprilia Racing Division keretein belül, amelyet egyidejűleg fejlesztettek az utcai változattal, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Max Biaggi: Nem számít hány címet nyertünk eddig. Minden szezon elején elhatározzuk, hogy a legjobbat hozzuk ki, de 2012-re még jobban motivál, hogy tavaly nem sikerült a címvédés.

A körülmények és a sok balszerencse visszatartott minket. Annak ellenére, hogy komoly sérülést szenvedtem, és ki kellet hagyni hat versenyt, a harmadik helyet
szereztem meg az összetettben. Ez azt mutatja elég sok erőfeszítést tettünk, de az új szezonban kénytelenek leszünk jobban csinálni. A motor biztos vagyok benne, hogy sokat fog nyerni, és az idei verseny szintjén is megállja a helyét, de sok változót még nem ismerünk, ilyen a riválisok fejlődése. Ez teszi bizonytalanná a bajnokságot, és úgy gondolom, hogy, mint mindig, csak félúton leszünk képesek látni, hogy tényleg van-e esélye a cím újra elhódításának. Majd meg
kell dolgozni ezért is, és soha nem állunk meg a növekedésben, de biztosíthatom önöket, hogy ebben az évben ismét, mindenkinek számolnia kell velünk.

Eugene Laverty: Ez a második Superbike szezonom – az első a négy hengeres Noale-i motorral – de már a tesztek Portimaoban múlt ősszel nagyon pozitív érzéssel töltöttek el.

Már az első körökben az RSV4 jó benyomást tett rám. Tettem néhány ígéretes kört, és a srácokkal a csapatban is jól éreztem magam, úgy éreztem azonnal a család tagja lettem. Továbbra is szükség van a pályán eltöltött időre, hogy valóban megismerjem az új Apriliát. Nem becsülhetjük alá azokat a nehézségeket, amelyek mindig felmerülnek. Ha módosítani kell a csapatnak a legjobb tudásommal kell segíteni, hogy annyi dobogós helyezést és győzelmet hozzunk haza, amennyit csak lehet. Bár a legfontosabb cél az, hogy tovább fejlesszük a motort, és egyre gyorsabbak legyünk. Az Aprilia – Piaggio Group – az egyik legnagyobb győztes sport motorkerékpár márka, miután begyűjtött 49 világbajnoki címet, ebből 38-at a MotoGP-ben, ahol 294 rekord számú GP futam győzelemmel büszkélkedhet, két nagyon friss győzelem a Superbike sorozatban és kilenc off-road kategóriákban.

Szöveg: Buny

Kép: Piaggio

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes