MV Agusta ünnepre készülnek Vareseben

Idén június 23-24-én 19. alkalommal rendezik meg az MV Agusta, a hagyományos találkozójukat a legendás védjegyet viselő motorkerékpárok tulajdonosai Vareseben.
A háború után az olasz félszigeten és külföldön egyaránt az utazást szolgálta a motorkerékpár, de az igazi kaland a versenyzés volt.

Azokban az években, egy ízig-vérig olasz motorkerékpár gyár kezdett versenyezni, és nyerni világszínvonalú 125-ös és 500 köbcentis motorokkal. Ezek a korai győzelmek utat
nyitottak egy olyan világba, ahol állandó részt vevő lett ez a márka.

A motorsport történetében 37 alkalommal konstruktőr világbajnoki, 38 alkalommal egyéni világbajnoki címet nyertek, 275 Grand Prix győzelmet arattak, 46 olasz és több mint 3098 egyéb versen trófeát gyűjtöttek be, és ezzel a páratlan teljesítménnyel szerepelnek mind a mai napig az évkönyvekben. A hatvan év sikereit ünneplik a Cascina Costa di SAMARATE-n. A tavalyi rendezvényen több mint tízezer motoros érkezett ide a világ minden tájáról. Az első világbajnoki címet a 125-ös osztályban és az első győzelmet a 500-as osztályban a Monza GP-n szerezte meg 1952-ben Leslie Graham. A mi felelősségünk, hogy emlékezzünk az MV Agusta történelmére, az olasz motorkerékpárokra és motorosokra. Az MV Agusta felelősnek érzi magát ennek a hagyománynak az ápolásáért, hogy újra át tudjuk érezni a múlt dicsőségét, és átvigyük ezt a jelenbe. – nyilatkozta az elnök a nemzetközi MV Club elnöke, Luigi Genoni, aki szerelőként dolgozott a társaságnál.

Az első világbajnoki cím megszerzésének 60. évfordulójára meghívták a legnagyobb olasz és külföldi bajnokokat: Agostini, Ubbiali, Bonera, Sandford. A program szombaton kezdődik 8:30-kor egy sátorban a Cascina Costa-n reggelivel, vasárnap szent mise 9.00 órakor a Cascina Costa-i templomban, majd a történelmet idéző verseny kerül megrendezésre, ezek után 14:30-15:30 között a város utcáin motoros felvonulást tartanak. További információkkal a Motoclub MV Agusta szolgál, info@motoclub-mvagusta.it elektronikus levélcímen vagy a www.motoclub-mvagusta.it honlapon lehet tájékozódni.

Szöveg: Buny

Kép: MV Agusta

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes