Triumph Daytona 675 és 675 R

A milánói kiállításra tartogatta a Triumph  a Daytona bemutatását. Az új modell erősebb motorral, átdolgozott futóművel, másfél kilogrammal kisebb tömeggel, új ruhában és verseny ABS-szel szerelve várja az érdeklődőket 2013-tól. Hat évvel az előző verzió bemutatása után, a gyártó elérkezettnek látta az időt, hogy az álló vizet felkavaró egykori három hengeres szupersport motort átdolgozza, és a tradícionális brit gyártó új fejlesztésekkel küldjeharcba büszkeségét.

A szív továbbra is a három hengeres Triple erőforrás, amely 128 lóerőt teljesít 14400-as fordulaton, és 12600-as fordulaton 75 Newtonméter
forgatónyomatékot szolgáltat.

A teljesítmény és forgatónyomaték értékek növekedtek, az első hárommal, míg az utóbbi kettővel több, mint az elődnél. A mérnökök úgy gondolták titán szelepeket, hengerenként két befecskendezőt, és kerámia bevonatot alkalmaznak számos helyen, hogy még ütőképesebb legyen az újdonság. A hat sebességes váltóhoz széria tartozék a csúszó kuplung, amely megakadályozza a hátsó kerék megcsúszását, illetve alá váltás esetén a rángatást.

Az új hátsó váznyúlvány és a kipufogódob egysége középre és alulra került, javítva a súlyelosztást, és a könnyebb kerekekkel sikerült másfél kilogrammal csökkenteni az össztömeget. Újdonság a kikapcsolható ABS, ezzel lehetővé válik, hogy versenypályán egy speciális mód szerint működjön a fékrendszer, ez a Daytona esetében kérhető, az „R”-nél széria tartozék. Ezen túlmenően, az R változat jobb minőségű, speciális Öhlins felfüggesztéssel rendelkezik, könnyebb Brembo monoblokkos féknyergekkel szerelik, és a váltó automata új szoftvert kapott. Első ránézésre a piros hátsó váz nyúlványról és a finom szénszálas alkatrészekről lehet felismerni ezt a változatot.

Mindkét Daytona modell sportosabb megjelenéssel büszkélkedhet, új első idom, szellősebb farok rész hangsúlyozza a verseny motorokra jellemző sziluettet. A kereskedőknél 2012. decemberétől lehet érdeklődni, a Daytona 675 ára 11.890.-, ABS-szel 12.290.- Euro, míg a Daytona 675 R várhatóan 13.690.- Euro körüli áron lesz kapható.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes