Jubileumi modellváltozatok

Kilenc évtizede létezik a BMW Motorrad. Kilencven éve fejleszti motorkerékpárjait töretlen
szenvedéllyel. Gyártói tevékenységét előre mutató műszaki újítások, világrekordok, számos, részben történelmi versenygyőzelem és sok világbajnoki cím szegélyezi. Amellett, hogy minden egyes BMW-motorkerékpár élvezetes motorozást garantál, immár kilenc évtizede a megbízhatóság, a mindennapos használatra való feltétlen alkalmasság és az értékállóság megtestesítője is.

E kivételes tulajdonságaikról megemlékezve „90 Jahre BMW Motorrad” (A BMW Motorrad
90 éve) elnevezésű modellváltozatot mutatott be a bajor márka az R 1200 GS Adventure-ből, az R 1200 R-ből és az R 1200 RT-ből. E három kiválasztott típus ékesen szemlélteti a BMW Motorrad sikertörténetét.

Az R 1200 GS Adventure idestova tíz éve külön intézménynek számít a túraendurók között, az R 1200 R a tradicionális BMW-roadster szinonimája, az R 1200 RT pedig több mint három évtizede a túramotorok mintaképe. Csakúgy, mint kilencven évvel ezelőtt, ma is az az elsődleges cél vezérli a BMW Motorrad munkatársait, hogy hatékonyabbá, de legfőképpen biztonságosabbá tegyék a motorozást – és újabban a városi mobilitást is. Fennállása óta számos igazi műszaki mérföldkővel rukkolt elő a német vállalat, közéjük tartozik a közel 25 évvel ezelőtt bevezetett ABS, a motorkerékpár-sorozatgyártásban 1935-ben meghonosított teleszkópvilla, az 1993-tól kínált Telelever első felfüggesztés vagy a félaktív futómű (DDC – Dynamic Dumping Control), amely 2012 végétől a HP4 szupersport-modell sajátja lesz. Kilenc évtized egyúttal hagyományt is jelent, vele együtt pedig számos érték és műszaki fejlesztés megőrzését. A BMW motorkerékpárok többsége például még ma is gondozásmentes kardán hajtással készül. Masszív és innovatív megoldásaik, amelyek soha nem hódoltak be a különféle divattrendeknek, immár sok-sok esztendeje egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében.

 BMW 1200 GS Adventure „90 Jahre BMW Motorrad”

A BMW Motorrad fennállásának kilenc évtizedéből az utolsó hármat döntően meghatározta
a legendás BMW GS típuscsalád.

Az első GS 1980. évi bemutatkozását követően folyamatos fejlődésen mentek keresztül a boxermotoros sorozat tagjai. Legyen szó terepsportról, túraendurózásról vagy expedíciós utakról, rövid idő alatt komoly rangot vívtak ki maguknak fajtájuk képviselői között. Nincs még egy olyan túra enduró, amely jobban megfelelne a „kaland két keréken” fogalmának, mint a BMW R 1200 GS Adventure. A neve is erre utal. 33 literes tankjával elképesztően nagy távolságokat tud megtenni tankolás nélkül, hosszú rugóútjaival otthonosan mozog kemény terepen, 81 kW/110 LE teljesítményű, 120 Nm maximális forgatónyomatékú boxermotorjával pedig mind országúton, mind a vadonban lendületesen változtatja helyét. A BMW Motorrad „Biztonság 360 fokban”-stratégiájához igazodva rajta is alapfelszerelés a BMW Motorrad Integral ABS, annak is részleges kiterjesztésű változata. Fennállásának kilencvenedik évfordulója alkalmából exkluzív modellváltozatot indított útjára a BMW Motorrad az R 1200 GS Adventure „90 Jahre BMW Motorrad” képében. Amellett, hogy igen gazdag a felszereltsége, egyúttal felettébb igényes színkoncepció jegyében készült. Az újdonság a BMW nagy túra endurójának kalandmotor-jellegét és a benne lakozó sportos géneket hangsúlyozza. Az első sárvédő fölött lévő „csőr” és a tankborítás zafír fekete metál fényezést kapott. Olíva szürkére eloxált alumínium térdvédő és különleges típusjelzés teszi még hatásosabbá a motorkerékpár eleve férfias, rátermett megjelenését. Ugyanez mondható el a matt aszfalt szürke metál lengőkarról és hátsó vázról. E színekkel kiváló összhangban szürke ülőfelületű és fekete oldalfalú ülés kerekíti le a harmonikus összképet.

A fekete Paralever kitámasztókar és a matt gránit szürke szelepfedéllel ellátott, teljes egészében fekete motorblokk egyszerre kelt elegáns és műszaki orientációjú hatást. Izgalmas kontrasztban állnak velük az aranyszínűre eloxált villa külsőcsövek és féknyergek. A felső villahídon nikkelezett, csiszolt „90 Jahre BMW Motorrad”-feliratú réztábla helyettesíti a BMW-logót. Az R 1200 GS Adventure „90 Jahre BMW Motorrad” modellváltozat a fentieken kívül számos izgalmas részlettel tehető még egyedibbé a BMW Motorrad extra felszereléseinek és kiegészítőinek gazdag kínálatából.


BMW R 1200 R „90 Jahre BMW Motorrad”

Az R 1200 R az idom nélküli klasszikus BMW-motorkerékpárok több évtizedes hagyományát ápolja. 81 kW/110 LE teljesítményű boxermotorjának köszönhetően szinte tökéletesen ötvözi a menetdinamikát, a sportosságot és a hagyományos külsőt. Egyszerre
könnyen irányítható és stabil, nyomatékos és ergonomikus, ezért hamisítatlan motorozási
élményt biztosít. A BMW Motorrad „Biztonság 360 fokban”-stratégiájához igazodva rajta is alapfelszerelés a BMW Motorrad Integral ABS. A BMW Motorrad exkluzív színekkel tette még meggyőzőbbé a mindennapos használatra kiválóan alkalmas, legendás roadstert. Az R 1200 R „90 Jahre BMW Motorrad” azokat a klasszikus erényeket állítja előtérbe, amelyek
mindig is jellemezték a BMW idom nélküli boxermotoros modelljeit, nevezetesen a letisztult, elegáns vonalvezetést és a közszemlére tett technikát, méghozzá a legapróbb részletre is kiterjedő gondossággal elkészített kivitelben.

A zafír fekete metál első sárvédő, üzemanyagtank és ülés alatti idom, valamint a különleges típusjelzés klasszikus-nemes jelleget kölcsönöz a jubileumi modellváltozatnak. A lengővilla, a háromszög lengőkar és a hátsó váz matt aszfalt szürke metál kivitelű, kiemelvén a lényegre szorítkozó, műszaki jelleget. A matt fekete színű boxermotor és a feketére eloxált Paralaver kitámasztó kar dinamikus hatást kelt. Hatásos kontrasztot alkotnak velük a matt gránit szürke metál
szelepfedelek, a felnik és a villahíd. Szintén a műszaki tartalomra irányítják a figyelmet az aranyszínűre eloxált villa külső csövek és féknyergek. Az exkluzív összképet a felső villahídra, a BMW-logó helyére rögzített nikkelezett, csiszolt „90 Jahre BMW Motorrad”-feliratú réztábla teszi teljessé. Az R 1200 R „90 Jahre BMW Motorrad” modellváltozat a fentieken kívül számos izgalmas részlettel tehető még egyedibbé a BMW Motorrad extra felszereléseinek és kiegészítőinek gazdag kínálatából.


BMW R 1200 RT „90 Jahre BMW Motorrad”

Motorkerékpárral első osztályon utazni – ezt jelenti a BMW RT. Több mint harminc éve
nyújtanak messzemenő utazókényelmet, felülmúlhatatlanul jó irányíthatóságot, fölényes
menetteljesítményeket, tehát hatványozott motorozási élményt a BMW Motorrad RT-sorozatának tagjai. Legyen szó akár két személyről, sok csomagról és nagy
távolságokról, az R 1200 RT ilyen feltételek mellett is tökéletesen kényelmes utazást garantál, sőt ha kell, dinamikus is tud lenni. Nem véletlen, hogy mindmáig az RT-típuscsalád a BMW Motorrad modellkínálatának egyik fő támpillére. Ez elég ok arra, hogy „90 Jahre BMW Motorrad” néven különleges, jubileumi modellváltozat készüljön az R 1200 RT-ből is. Különösen exkluzív a 81 kW/110 LE teljesítményű, nyomatékos boxermotorral hajtott és gazdag túrafelszereltséggel büszkélkedő újdonság megjelenése.

Zafír fekete metál színűre fényezett az első sárvédő, az üzemanyagtank, az első és hátsó
oldalidom, a faridom, a rádió borítása, a visszapillantó tükrök háza és a kofferek fedele.
Ez a szín és a különleges típusjelzés egyedülálló karakterrel ruházza fel. Szép kontrasztban áll a fekete részekkel, és egyúttal nemes hatású a csomagtartó váz és az utaskapaszkodó, a tankkonzol, a műszerfalborítás és a tanksapka matt magnézium szürke metál színe. Az ugyancsak matt magnézium szürke metál kivitelű kormánycsonkok és a BMW-logó helyett nikkelezett, csiszolt réztáblával ellátott felső villahíd a motorkerékpár igényes műszaki kivitelét hangsúlyozza. Dinamizmust és erőt sugároz a váltóház kivételével matt feketére fényezett motorblokk és a feketére eloxált Paralever kitámasztó kar. A matt aszfalt szürke metál lengőkar és lábtartó konzolok, valamint a matt gránit szürke metál felnik, szelepfedelek és kormánybilincsek kimondottan nemes, elegáns részletként érvényesülnek.
Az R 1200 RT „90 Jahre BMW Motorrad” modellváltozat a fentieken kívül számos izgalmas
részlettel tehető még egyedibbé a BMW Motorrad extra felszereléseinek és kiegészítőinek
gazdag kínálatából.

Szöveg és kép: BMW Motorrad Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes