Újabb lépés

A Clover 2013-ban ismét egy új termékkel jelentkezik, amely az elmúlt 32 év számos újításához hasonlítható. A teljesítmény és a minőség érdekében végzett kutatások terén szerzett tapasztalatokból, vezető megoldásokat alkalmaznak a
biztonságos ruházat megteremtése érdekében. A légzsákkal szerelt ruházatok számá
ra kötelező, hogy a fenti egyéni védőeszköz szabványnak megfeleljenek, ez garantálja a megfelelő védelmi képességet a felhasználók számára.

Az előd modellek mind teljesítették az EN 13595-1 előírásokat, ebből fejlesztették a Crossover névre keresztelt terméket, ami nyáron és télen egyaránt használható a dinamikus szellőzésének köszönhetően.

A Clover célkitűzése volt a tervezés során, hogy olyan kabátot hozzon létre, ami minden időjárási körülmények között megállja a helyét. A hideg és meleg éghajlaton motorozóknak kellő védelmet nyújtson, vízálló legyen és jó hőszigetelő. Képes legyen kiszolgálni a túrázókat és a városi motorosokat. Ahhoz, hogy elérjék ezt a célt 3 rétegű dzsekit alkottak. A külső időjárásálló réteg védelmet nyújt a sérülésekkel szemben, itt találhatók a protektorok is. A második réteg biztosítja a vízhatlanságot egy Aquazone membrán segítségével, emellett jó légáteresztő.

A harmadik, termikus réteg véd a hideg ellen. Minden belső réteg kivehető, de a légzsák továbbra is rendelkezésre áll a sérülések elkerülése érdekében. Ahhoz, hogy a forró évszakban se legyen kellemetlen a viselet, egy új szellőztető rendszert alakítottak ki, ez képes felfogni a legtöbb levegőt a ruha felületén. A
nyolc elől elhelyezett szellőző állítható, hogy kellemes belső hőmérséklet legyen elérhető. Teljes zárás
esetén sem kell félni, a hideg időjárás beköszöntével a szellőzőkön nem áramlik be a hűvös levegő. A “Zip & Fit” filozófia jegyében még egy érdekes újítás figyelhető meg.

Nyáron a belső részek kivételével a méret változik, az alá vett ruha darabok is kevesebbek lesznek. Ilyenkor a kabát sokkal nagyobb, mint a sok ruha réteg miatt használt hidegebb napokon. Erre találtak megoldást, hogy a pólóra felvett kabát tökéletesen illeszkedjen, a protektorok a megfelelő helyre kerüljenek. A deréknál, a hónalj és az alkar részeknél összehúzható a kabát, így egy mérettel kisebbre vehető, és máris tökéletesen illeszkedik. A légzsák rendszer hagyományos működtetésű. A kormányhoz kapcsolt vékony kioldó zsinór révén lép működésbe, a nagy nyomású szén-dioxid palackból kiáramló gáz hatására 0,08 másodperc alatt fúvódik fel a légzsák.

Ezáltal nem igényel külső energia forrást, nem kell félni akkumulátorok lemerülésétől, vagy más működtető rendszer hibájától. A légzsák kiszedhető a kabátból, hogy tisztítás során ne okozzon kellemetlenséget. A légzsák működésével kapcsolatban semmilyen károsodás nem éri a kabátot, -a hátsó gerinc protektor mellől aktiválódik- tehát többször felhasználható a védőeszköz. A kabátok S M L XL XXL XXXL 4XL méretben készülnek, további információval a hazai forgalmazó áll minden érdeklődő rendelkezésére.

Szöveg: Buny

Kép: Clover

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes