System 6 EVO bukósisak – maximális biztonság

Jelentős biztonsági és kényelmi nyereséggel számolhat az a motoros, aki a felnyitható System 6 EVO bukósisakot választja. Napellenzőjének anyaga mindkét oldalán karcálló bevonattal ellátott polikarbonát, amely 100 %-ban kiszűri az UV-sugarakat. Nagyban megkönnyíti a használatát, hogy kesztyűben is lehet állítani a sisak bal oldalán lévő csúszkával.

A sportos, modern külső a System 6 EVO bukósisak legfőbb ismertetőjegye.
Négypontos csukló mechanikájának köszönhetően felnyitott állapotban is nagyon esztétikus.

Az állrész a közepén elhelyezkedő retesszel, kényelmesen nyitható és könnyen járó bowdenek jóvoltából egyszerűen csukható is. Akkor előnyösek egy bukósisak aerodinamikai tulajdonságai, ha semlegesen viselkedik a szél áramban, és nem csavarja el a motoros fejét, amikor az oldalra, vagy a válla fölött hátra pillant. Ez a sisak kiválóan megfelel mindkét elvárásnak, arról nem beszélve, hogy 100 km/h sebességnél mért 84-86 dB(A) zajszintjével egyúttal fajtája egyik legcsendesebb képviselője,vagyis aeroakusztikai szempontból is kimagasló teljesítményt nyújt.

Kétfajta külső héjméretben készül. 1570 gramm tömegével (kisebbik héj) az egyik legkönnyebb nyitható sisak. Burkolata külön merevítésekkel ellátott, üvegszál erősítésű műanyag. Sajátos szerkezete lehetővé teszi, hogy biztonsági veszteség nélkül legyen könnyű. EPS-ből (expandált polisztirol) készült változó falvastagságú, többrészes belső héja kiválóan csillapítja az ütéseket. A teljes belső rész – a fej-, arc- és nyakpárnával együtt – kivehető és mosható. Anyaga velúrhatású műbőr és DuPont Coolmax. Igény esetén az állspoilert is könnyen el lehet távolítani helyéről.A homlokrészen nagyon hatékony szellőzéssel rendelkezik a bukósisak. A középen elhelyezett csúszkával és a tarkórészen lévő kiszellőztető nyílás használatával lehet működésbe hozni. Úgy helyezték el a légbeömlőket és légkiömlőket a sisakon, hogy nagy nyomáskülönbség alakuljon ki belül, mert ez számottevően javítja a légáramlást. A plexi szellőztetése is roppant egyszerűen kivitelezhető a központi billenőkapcsoló segítségével. Az említett megoldások révén nagy nyári melegben is rendkívül hatékony, és nagyon egyszerűen szabályozható a System 6 EVO bukósisak hűtése.

Az állszíjon lévő csat a dupla-D-csat és a hagyományos bepattanózár előnyeit ötvözi. A sisak külső erőhatásra történő elfordulását beépített nyakpántok akadályozzák meg, így garantálva a maximális védőhatást. A System 6 EVO bukósisak természetesen kiegészíthető a BMW Motorrad külön rendelhető kommunikációs rendszerével. A bukósisak a következő színekben kapható: alpesi fehér, fluor sárga, matt éjfekete, fehér ezüst metál, zafír fekete metál, titánezüst metál, matt fehér ezüst/kék és sötétszürke/fehér választható Dynamic vagy Spirit motívumokkal. 48/49-estől 64/65-ös méretig kapható a System 6 EVO bukósisak.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes