Motowell újdonságok

A hazai robogó gyártó cég, a Motowell a 2013-as évadra két új modellel és új színekbe öltöztetett siker szériákkal jelentkezik. Az újdonság a Mex-on, amely mindjárt két változatban kapható. A kisebb löket térfogatot kedvelő robogósoknak egy 49,3 köbcentis 2,9 kW ( 3,9 lóerő/ 6500 fordulaton) teljesítményű kétütemű, egy hengeres, léghűtéses erőforrás áll rendelkezésére.

CVT automata váltó hajtja a 14 colos hátsó, öntött küllős kereket, amelyen
120/70-es méretű abroncsok feszülnek. Az első 16 colos, 100/80-as abroncsokkal szerelt kereket teleszkóp
villa vezeti. A megállásról elöl-hátul tárcsafék gondoskodik. A 95 kg tömegű robogó „karosszériája” nem hasonlít az elődökre, mellőzi a sportos vonalakat, inkább eleganciájával és egyszerű vonalaival, praktikumával hívja fel magára a figyelmet. Az ára 339.900,- Ft. A nagyobb testvér 1340 mm-es tengelytávjával éppen 10 mm-rel hosszabb, és 2040 mm-es hossza 50 mm-rel több az 50-eshez tartozó méreteknél. Talán első ránézésre nem is nagyon tudnánk különbséget tenni a két motor között, hiszen a kerekek, a fékek megegyeznek mindkettőnél, azonban a lábtartó mögötti részen a kényszer léghűtéses 2 ütemű blokk helyett, itt már egy négy ütemű 124 köbcentiméter hengerűrtartalmú 6,6 kW (9 lóerő/ 8000 fordulat) teljesítményű erőforrást találunk. Segít még az egyenesen vezetett kipufogó a felismerésben. A hajtást itt is automata váltó biztosítja, a gyári adatok szerint a végsebesség 86 km/óra. Már kapható 389.900,. Ft-ért az országos hálózat üzleteiben. Emellett szürke színben jelentkezik a Crogen City, és a Yoyo feketében is kapható mostantól.

Szöveg: Buny

Kép: Motowell

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes