BMW Bike Maraton nemzetközi túraverseny

Július 13-án 52 motor vágott neki a több mint kilencszáz kilométeres távnak, hogy Balatonboglárról, a BMW Motorrad Full-Gas szalonjától elindulva, érintve a somogyi dombokat, az Őrséget, Szlovénia és Horvátország gyönyörű tájait, meghódítva a Mecsek szerpentinjeit és megkerülve a Balatont, Lellén fejezze be másnap a nyolcadik alkalommal megszervezett BMW Bike Maraton motorost
próbáló kihívását.

Egyetlen műszaki hibát leszámítva mindenki célba is ért, így a mezőny, a szervezőkkel együtt, nagyjából ötvenezer kilométert tett meg – rengeteg élménnyel gazdagodva.

A versenyen, amely kizárólag rajzos itinerek segítségével megoldandó speciál szakaszokból állt, idén is tetszés szerint két vagy három motorból álló csapatok vehettek részt. Az értékelés alapja ugyanakkor az előírt, szabályos és biztonságos átlagsebesség tartása volt, amelyet útközben is ellenőrizhettek a szervezők. A biztonságot tovább erősítendő újítás volt idén, hogy az első három etapot követően, szombat este egy közös szálláshelyen találkozott a mezőny, ahol vacsora után mindenki aludhatott néhány órát. Így – főként a vadveszély elkerülése miatt – nem kellett az egész éjszakát végigmotorozniuk az indulóknak, és a viadal nem csupán biztonságosabbá, hanem élvezetesebbé is vált, hiszen a BMW Bike Maraton indulói végig gyönyörködhettek a csodálatos tájakban.

A motorosok közül sokan utast is hoztak magukkal, akik a vezetőkhöz hasonló elismerést érdemelve, kivétel nélkül végigmotorozták a teljes távot. A BMW Motorrad Magyarország gratulál a Bike Maraton valamennyi versenyzőjének, és bízik benne, hogy minden idei résztvevő és új jelentkezők is csatlakoznak a 2014-es versenyhez!

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes