Glemseck 101 2013-ban

A késő nyári időjárásban a használaton kívüli versenypályán, a Stuttgart közeli Leonberg adott újra otthont a Cafe Racer-ek rajongóinak. A Triumph által évről évre szponzorált rendezvényen egész Európa felvonul, hogy mindenki lássa „Ki kicsoda” ebben a „műfajban”. Immár nyolc éve folyamatosan növekszik az érdeklődés a rendezvény iránt.

Péntek estétől adott randevút egymásnak a profik által készített gép, és a garázsok mélyén egyedileg kivitelezett, különleges ékszerként becsben tartott motor.

Természetesen nem csak Triumphok versengtek, a legendás Norton, és más márkák is képviseltették magukat. A kirakati motorok mellett a versenyzésre alkalmas masinák is vonzották a tekintetet, így érdekes látvány tárult a kilátogatók elé. A gyorsulási versenyen kívül, a színpadon stílusosan Rockabilly és Rock ‘n’ Roll zenekarok szórakoztatták az 50.000 főre duzzadt közönséget. A fő szponzort öt kereskedője is képviselte, különböző modellekkel.

Természetesen más motorkerékpár gyártók is fontosnak tartják megjelenésüket ezen a rendezvényen, de kereskedőik még nem jelentkeztek olyan egyedi építéssel, mint a Triumph kereskedői. Az átépítéseiről már ismert müncheni Rock ‘n’ Ride elhozta a „Fleur du Mal“-ra keresztelt művét, itt volt a Walz Werk által készített  „Tridays 13”, de Ole Stenegärd BMW Concept Ninety modellje is nehezítette a döntést, ami végül Marcus Walz motorjának kedvezett.

A Gelmseck 101 után, és a Glemseck 101 előtt most már mindenki azt tervezgeti, hogy 2014. szeptember 5-7. között, mivel fogja elkápráztatni  az ’50-es, ’60-as évek sport motorjai iránt érdeklődőket, a kilencedik Glemseck 101 alkalmával.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes