Beszélő viszonyban a konkurenciával – N-Com

Az N-Com a 2014-es modellévre teljesen megújította csúcskategóriás sisak kommunikációs készülékeit, amelyek ezentúl N-Com B4 PLUS, N-Com Bluetooth Kit3 PLUS és N-Com X-Series BX4 PLUS típusjelzéssel kerülnek forgalomba. Az új készülékek gyógyírt jelentenek a sisak kommunikációt használó motorosok egyik legnagyobb problémájára: arra, hogy a kommunikációs készülékek eddig jellemzően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni.

A motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyári sisak kommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia.

Ez a korlátozás számos kényelmetlenséget okozott, csökkentette a készülékek felhasználási lehetőségeit, kiegészítő PMR-rádió használatát tette szükségessé. Az új N-Com PLUS készülékek különlegessége, hogy az Univerzális intercom funkció segítségével képesek Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisak kommunikációs készülékeihez. Az univerzális intercom lehetővé teszi a beszélgetést az utastárssal, illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisak kommunikációt használnak.

Ráadásul az N-Com PLUS készülékek az univerzális intercom kommunikáció közben is képesek aktív kapcsolatban maradni a hozzájuk csatlakoztatott mobiltelefonnal vagy GPS készülékkel. Az univerzális intercom kapcsolat hatótávolsága a csatlakoztatott sisak kommunikációs készülékek hatótávolságától függ. Az N-Com univerzális intercom szolgáltatásának különlegessége, hogy nemcsak az új PLUS készülékeken érhető el, hanem a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit és NCom X-Series BX4 modelleken is. Ezen korábbi modellek felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy a 4.0-s szoftver változatra frissítik készüléküket.

Az N-Com PLUS sisak kommunikációs eszközökben három további újdonság mutatkozott be. A DSP technológia dinamikus zajcsökkentést tesz lehetővé az intercom beszélgetések során. A DSP jelentősen csökkenti a hangszórókban hallható háttérzaj mértékét, így kellemesebbé teszi a menet közben folytatott beszélgetéseket. A beszédhangos tájékoztatás funkció szóban értesíti a felhasználót a készülék aktuális állapotáról, a nyomógombokkal kiadott utasításokról, és a végrehajtott feladatokról. Az energiakímélő funkció automatikusan kikapcsolja az N-Com PLUS erősítőit, amikor nincs aktív audio forrás csatlakoztatva a készülékhez. Az új funkció révén csökken az úgynevezett fehér zaj mértéke, és nő a készülék akkumulátorának készenléti/használati ideje.

A beszéd hangos tájékoztatás és az energia kímélő funkció a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és N-Com X-Series BX4 készülékek mindegyikén elérhető a 4.0-s szoftverváltozatra történő frissítéssel; a DSP csak az említett készülékek egyes változatain aktiválható a szoftver frissítéssel. További újdonság az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető. Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználó barát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

Az N-Com alkalmazás további előnye, hogy a sisak kommunikációs készülék beállításai bárhol, bármikor módosíthatók, nincs szükség PC kapcsolatra. A kedvenc rádió adók
kiválasztása és tárolása, az audio beállítások módosítása, a csatlakoztatott Bluetooth eszközök kezelése és néhány egyéb funkció korábban csak számítógépen keresztül, az N-Com Wizard program használatával volt lehetséges. Az N-Com alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, természetesen ingyenesen. Az N-Com PLUS sisak kommunikációs készülékek megvásárolhatók a Nolan, X-lite és NCom termékek hivatalos
magyarországi forgalmazójánál, az
EuroMotor Kft.-nél.

Szöveg és kép: EuroMotor

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes