Az új BMW R 1200 RT

Az RT rövidítés mindig is a kényelmes, ugyanakkor dinamikus kétkerekű túrázás szinonimája volt. Az R 1200 RT legújabb változatával a BMW Motorrad új hajtásrendszer és még karakteresebb stílus révén igazolja ismét egyértelműen kvalitásait a túrázás és a dinamikus motorozás egyesítése terén.


Erősebb boxermotor megnövelt lendítő-tömeggel a még kulturáltabb járás és a
fokozott kényelem szolgálatában

Az új erőforrás a BMW R 1200 GS boxermotorjára épül, teljesítménye 7750-es percenkénti fordulatszámnál 92 kW (125 LE), 125 newtonméteres forgatónyomatéki maximumát 6500-as percenkénti fordulatnál éri el. Az R 1200 RT főtengelye illetve
generátora egyaránt megnövelt lendítő-tömeggel készül, ami a még kulturáltabb járásban és komfortban mutatkozik meg. A fokozott kényelmi igények jegyében alkalmazták a tervezők a fordulatszámot mérséklő hosszabb végáttételt is.

Már szériakivitelben ASC és kétféle üzemmód, „Pro” menetprogram gyári extraként Hill Start Control funkcióval
Az egyéni igények optimális kiszolgálása érdekében az új R 1200 RT alapkivitelében két üzemmódot kínál, s szériafelszereltségében az automatikus menetstabilizáló rendszer (Automatic Stability Control; ASC) is szerepel. A „Rain” és „Road”menetprogramok segítségével az R 1200 RT teljesítmény- és forgatónyomatéki karakterisztikája szinte mindenkor a pillanatnyi útviszonyokhoz igazítható. Az extraként kínált „Pro”
menetprogram a „Dynamic” üzemmóddal és emelkedő-asszisztens funkcióval (Hill Start Control) bővíti a felszereltséget. „Dynamic” móduszban az R 1200 RT sportos oldala fedezhető fel, a Hill Start Control pedig emelkedőn segíti a motorkerékpár megtartását, illetve az elindulást.
„Pro” váltó-asszisztens a kényelmes, egyben dinamikus kapcsolásokért 
Világújdonság a sorozatgyártású motorkerékpárok körében a gyári extra felszerelésként kínált BMW „Pro” váltó asszisztens. E technika a mindennapos használat terhelési és
fordulatszám tartományain a tengelykapcsoló működtetése és a fojtószelepek állítása nélkül teszi lehetővé a fokozatváltást, még kényelmesebb és dinamikusabb közlekedést kínálva.

Még agilisabb futómű, fokozott pontossággal és kényelemmel

Gyári extra felszerelésként Dynamic ESA a minden menethelyzetben optimális menetdinamikai képességek szolgálatában Az új R 1200 RT pontosabb iránytartásáról új fejlesztésű főváz gondoskodik. Az extra felszerelésként rendelhető félaktív BMW
Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) futóművével az új R 1200 RT a biztonság, a dinamikus menetteljesítmények és a kényelem egészen új dimenzióit tárja fel. E rendszer a pillanatnyi menethelyzet, illetve manőver szerint illeszti a csillapítás mértékét az adott körülményekhez.

Optimális kényelem, továbbfejlesztett aerodinamika, dinamikus megjelenés és
opcióként LED-es nappali menetfény

A vezető és az utas üléskényelme, ergonómiája szintén fejlődött. A kormány-ülésfelület-lábtartó ergonómiai háromszöge a talaj kényelmesebb elérhetősége érdekében 20 milliméterrel lejjebb került, ami elsősorban az alacsonyabb termetű vezetők és utasok számára előnyös a lassú manőverek, valamint a fel- és leszállás során. A mindig is a BMW RT jellemző erényei között szereplő hosszú távú kényelem, illetve kiváló szél- és esővédelem a továbbfejlesztett első szélvédővel még hatékonyabbá vált. A fényszórók kialakítása a BMW Motorrad K 1600 modelljeinek koncepcióján alapul, kimondottan dinamikus megjelenéssel ruházva fel az új R 1200 RT-t. A biztonság terén kínál jelentős pluszt a gyári extra felszerelésként rendelhető nappali menetfény.
Multifunkciós kombinált műszeregység színes TFT-kijelzővel, BMW Motorrad „Pro”
fedélzeti számítógép és innovatív
audio kezelés


A műszeregység szintén teljes egészében új fejlesztés. A még szélesebb körű információszolgáltatás érdekében az új R 1200 RT nagyméretű, 5,7 colos színes TFT kijelzővel készül, amelyen például a szériafelszereltséghez tartozó BMW Motorrad „Pro” fedélzeti számítógép adatai is megjeleníthetők. A képernyőt egy-egy analóg sebesség- és fordulatszámmérő egészíti ki. A hosszú túrák magas színvonalú kényelmét szolgálja a gyári extra felszerelésként kínált audiorendszer, amelynek innovatív kezelésére a
Multi-Controller áll rendelkezésre. 

Új színkoncepció háromféle vonzó összeállítással


Dinamika, igényesség és kényelem – három új színösszeállítás hangsúlyozza ki még jobban az új BMW R 1200 RT ezen erényeit. A kvarckék (Quartz blue metallic) és a matt szürke (Callisto grey metallic matt) a sötét pala metál kontrasztárnyalattal együtt jelenik meg, míg az ébenfa metál (Ebony metallic) fényezéssel a matt Monolit metál alkot ízléses együttest. Az új BMW R 1200 RT regisztrációs adóval növelt, bruttó ára 5 428 000 Ft.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes