BMW bukósisakok

Minden motoros felszerelésének legfontosabb eleme a bukósisak. A BMW Motorrad sisakjainak az aktív és a passzív biztonság területén egyaránt számos teszten kell megfelelniük, a Német Nemzetközi Motorkerékpár-bajnokságon (IDM) például Race sisakokban állnak rajthoz versenyzőink. Mivel a bukósisak a motoros életstílusáról is sokat elárul, a BMW Motorrad sisakjainak minden értelemben egyfajta „Best of” terméknek kell lenniük, anyagaik, technikájuk, biztonságuk és dizájnjuk tekintetében egyaránt. A System 6 EVO, az AirFlow 2 és az új Legend sisak kiváló példa erre.

System 6 EVO bukósisak – a színvonalas dizájn és a biztonság példaképe
Neon-narancs! Igazán feltűnő szín, amely egyértelműen kirí a tömegből. Élvezetes és
egyetlen más árnyalathoz sem hasonlítható aktív biztonsággal szolgál, ám mindeddig csak a hatóságok rendelhették.

Ez azonban már a múlté, immár civil használata is engedélyezett, s nem is lehetett kérdéses, hogy a BMW Motorrad e kontrasztos színt is azonnal felveszi kínálatába. A System 6 EVO sisak így a következő szezontól már fluoreszkáló narancsszínben is rendelkezésre áll. Akárcsak további árnyalataiban: alpesi fehér, neon sárga, matt éjfekete, fehér ezüst metál, zafír fekete metál, titánezüst metál valamint a Dynamic és Spirit dekorációkkal. Új színe mellett a System 6 EVO természetesen a technika legfrissebb állását képviseli, a biztonság és a kényelem verhetetlen kombinációjával. Merevítő betétekkel ellátott, üvegszálerősítésű műanyag külső héjának köszönhetően a legkönnyebb felnyitható sisakok közé tartozik. Többrészes belső héjának anyaga különböző vastagságra habosított EPS (expandált polisztirol), amely igényes és aprólékos kialakítása révén a legmagasabb színvonalú biztonságot garantálja. E bukósisakot szélcsatorna és közúti tesztek sokasága során fejlesztették – aerodinamikai és aero akusztikai szempontból egyaránt – a lehető legelőnyösebb konstrukcióra.

A piacon kapható egyik legkönnyebb felhajtható sisakként magas fokú biztonságot és fáradtságmentes motorozást kínál. Bélése egyszerűen kivehető és mosható. Formavilága tekintetében a System 6 EVO jól bevált négypontos csuklómechanikájára hagyatkozik, amely nyitott állapotában is sportos és vonzó megjelenést kölcsönöz számára, mégpedig alacsony tömegközéppont mellett. Az állrész közepén elhelyezkedő retesszel kényelmesen nyitható, s kesztyűben is könnyen kezelhető, amelyet a motorosnak a mindkét oldalán karcálló réteggel ellátott polikarbonát napellenző állításakor sem kell levennie, a sisak bal oldalán található csúszka ugyanis kesztyűben is könnyen használható. A napellenző fröccsöntéses eljárással készül, amely különösen igényes technológiaként a minőség és a megjelenés terén is a lehető legoptimálisabb megoldás.
Race bukósisak – csúcsteljesítmény csúcssebességnél is
Első pillantásra egyértelmű, hogy a Race sisak a versenysport világából érkezett. Különösen dinamikus formavilága a sportos motorok kedvelői és a versenyzők körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. A 2014-es szezonra a BMW Motorrad dekorációk jóval szélesebb választékával kínálja e modelljét, az integrált sisak immár matt fekete és fehér színben is megjelenik, új dinamikus dekorációkkal kiegészítve. A választást a Competition, a Black Matrix és a Torque motívumok kínálata teszi kellemesen nehézzé, ugyanis mindhárom igazi műremekké varázsolja a bukósisakot.

A szénszálas merevítőkkel ellátott, üvegszál erősítésű műanyag (GFK) külső, valamint a többrészes belső héj a lehető legalacsonyabb tömeg mellett garantálja a versenysport legmagasabb színvonalát képviselő biztonságot. A Race bukósisak nem véletlenül elmaradhatatlan felszerelése a Nemzetközi Német Motorkerékpár-bajnokság (IDM) BMWpilótáinak. A maguk is a versenypályák aktív látogatói közé tartozó vagy túráikon kifejezetten sportos stílusban közlekedő motorosok a Race sisak formájában a profik minden eszközét élvezhetik, köztük a letéphető fóliával ellátott plexit. A sisak négy darab fóliával érkezik. Az ívelt, részben integrált kettős felülettel kialakított plexi – különösen felső részén – igen tágas látómezőt biztosít, amely extrém bedöntések és testhelyzetek mellett is garantált. A Race sisak 52/53 és 62/63 közötti méretekben szerepel a kínálatban.
AirFlow 2 bukósisak – trendalapító a robogósok körében is
A Jet-sisakok közül az új szezonban is kiemelkedik az AirFlow 2 modell. A BMW Motorrad programjának „bestsellere” újfajta dekorációval jelenik meg, amely a nagyvárosi
életstílusra összpontosít.

A „Trace” a kimondottan „cool” Éjfekete alapszínre épül, s az éjszakai városi motorozás hangulatát idézi, de a további árnyalatok is megérnek egy-egy pillantást. Az AirFlow 2 emellett éjfekete, titánezüst metál, matt neon sárga, fehér metál, matt magnézium metál színekben, illetve „Logo” dekorációval rendelhető. A Jet-sisakok viselése természetesen korántsem jelent szükségszerű lemondást a legmagasabb színvonalú biztonság technikáiról, amire az AirFlow 2 is kiváló bizonyíték. Külső héja tovább fejlesztett üvegszál erősítésű műanyag, míg belső héját eltérő vastagságra habosított, szegmentált EPS alkotja. Kényelmes arcpárnái magas fokú oldalirányú védelmet biztosítanak. Felszereltségében a Jet-sisakok körében ritkaságként, ám az AirFlow 2 esetében magától értetődően még beépített nyakpántok is szerepelnek. Az AirFlow 2 bukósisak 52/53 és 62/63 közötti méretekben rendelhető.
Legend bukósisak – tisztelgés a klasszikus Jet-sisakok előtt
Az elkövetkező szezonban a BMW Motorrad retro dizájnban mutatja be új Legend bukósisakját. E trendalapító modell a legapróbb részleteiig kompromisszumot nem tűrő
puritán külsővel érkezik, s igényesen megmunkált eredeti bőr díszíti.

A Jet-sisak biztonsági megoldásai szintén kiválóak: az ütéseket hatékonyan csillapítja, alacsony a tömege, valamint a motoros fejéről való leesést hatékonyan megelőző beépített nyakpántokkal rendelkezik. Külső héjának anyaga üvegszál-erősítésű műanyag. Praktikus megoldásként bélése, illetve fej- és arcpárnái egyszerűen kivehetők és könnyen moshatók. A Legend bukósisak fekete és alpesi fehér színekben, illetve „nineT” dekorációval készül. A retro programot a klasszikus Legend motorosszemüveg teszi teljessé, amely tükörfelületű lencsékkel is kapható. A Legend sisak 54-XS és 61-XL közötti méretekben áll rendelkezésre.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes