15. Open Road Fest

Csütörtökön elindult a 15. jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest első teljes napja. A fesztiválozókat egész nap színes programok várták több helyszínen: Chapter Pin Tőzsde, épített motor show, vezetett túra, melyet a motorok megáldása előzte meg, majd Erdős Csabáék kaszkadőr bemutatója. Késő délutántól koncertek sora következett, fellépett több tribute zenekar, az Ossian, a Pataky Művek és az EDDA, éjfél után pedig DJ Juhász Laci és Dévényi Tibi bácsi vette át a közönséget.

A 15. jubileumi Open Road Fest kiemelt napjához érkezett. A délben induló motoros felvonulás az ország legnagyobb motoros eseménye, amely nélkül el se lehetne képzelni a Harley-Davidson Fesztivált.

A környék már 11-kor megközelíthetetlen volt autóval, hiszen a kétkerekűek sorakoznak, készülődnek az indulásra. A kemping bejáratán özönlöttek ki a motorosok, és első állomásuk, Csopak felé vették az irányt. A felvonulást nem csak a dübörgő lóerők és a szemet gyönyörködtető gépek miatt nem érdemes kihagyni: az útvonal és a táj egyszerűen lélegzetelállító szépségű. Az út egyes szakaszai közvetlen a víz mellett haladnak, a szombati szikrázó napsütésben megelevenedik a Balaton és csodálatosak a színek. A sisak alól mindenkinek életre szóló élmény egy ilyen “joyride”. Bizton állíthatjuk, hogy a parádé történetében még sosem voltak ennyien: túlzás nélkül több ezer motoros gördült el a Balaton partján.

Akár földről, akár levegőből lélegzetelállító látványt nyújtott a menet. Minden érintett településen százával álltak a kíváncsiskodók, köztük a legkisebbek is, még szüleik karján ülve is integettek a motorosoknak. Az összefogást, és a motoros társadalom egységét mutatja, hogy baleset- és problémamentesen zajlott a felvonulás ekkora felvonuló tömeg mellett is, és aki egyszer részt vett, biztosan jövőre sem hagyja ki. Tökéletes program volt ez mindenkinek a pünkösdi hétvégére. A fesztiválra belépve mindenkit elsodor a motoros életérzés, ezt akarva sem lehet elkerülni. Akinek ehhez eddig nem adatott meg egy igazi Harley, most ők is kipróbálhatják, milyen érzés. A Harley On Tour kamionja csütörtökön beparkolt a fesztiválra, és elhozta magával a Harley gyönyörű új modelljeit, amiket el lehetett vinni egy körre.

Ha még nem is áll egy a garázsba, most mindenkinek lehet egy mosolygós képe, amint egy Harley-Davidson-on feszít. Nem csak egy italra volt érdemes betérni a Jack Daniel’s Ranch-re. Igazi vadnyugati hangulat, finom italok és szalmabálák között a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták, hogy ki tud legtovább fent maradni az állat hátán. Aki még mindig adrenalinra szomjazott, őket egész nap várta a bungee jumping. A hajmeresztő ugrás mellett érdemes volt a felfelé úton körbenézni, mert a fesztivál felülről is emlékezetes látványt nyújt. Akik vacsoraidőben a sátrak között bóklásztak, azok is meghallották a Nagyszínpad irányából, amikor a “legfeketébb hangú fehér énekes”, Deák Bill Gyula első dalai felcsendültek. Legismertebb számai, mint amilyen a Rossz vér, igazi balladák, amiket a hűséges rajongók évtizedek óta várnak a koncerteken.

A rajongók nagy örömére elhangzott az István a királyból a Sámán dala, amit sokan énekeltek Bill Kapitánnyal együtt. A koncert után aztán érdemes volt a színpad közelében maradni, mert kezdődött a két várva várt eredményhirdetés. A House of Riders-ben egész héten lehetett szavazni a legszebb egyedi épített motorra, most pedig kiderült melyik lett a befutó: a nyertes gépe egy impozáns sárga kígyós alkotás, amit egész héten csodált a közönség. A finálé viszont csak ez után következett: a fesztivál igazgatója felgurult a színpadra az Iron 883-assal, majd egy gombnyomással sorsolt, és kiderült a legszerencsésebb fesztiválozó neve: Major Viktor alig hitt a fülének, amikor felolvasták a nevét. Mesébe illő történet végződött ezzel az értékes nyereménnyel: Viktor évtizedek óta motorozik, és ettől súlyos balesete sem tántoríthatta el, aminek következtében ma egyik lábát műláb helyettesíti. Bár kedveli az internetet, de egészen a sorsolás előtti napig még nem regisztrált a Facebookra, lánya unszolására nyitott fiókot és jelentkezett a játékra – sose gondolta volna, hogy ekkora mázlija lesz! Viktornak igazi szenvedélye a motorozás, 2009 óta látogatja az Open Road Fest-et, jövőre pedig nagy álma válhat valóra: egy Harley-Davidsonon érkezhet vissza 2015-ben!

A boldog nyertes és új Harley-ja aztán elhagyta a színpadot és helyüket átvette a rock csillag az idei fesztivál egén: Bonnie Tyler összetéveszthetetlen érces hangja megtöltötte a Nagyszínpadot és felcsendültek legnagyobb slágerei. Bonnie a számok között anekdotákat mesélt a dalokról, a fiatal éveiről és első stúdiófelvételeiről. Egyetlen legendás slágere sem maradt el: hallhattuk a Total Eclipse of the Heart-ot, az It’s a Heartbreak-t és természetesen az I Need a Hero-t. Ahogy Bonnie búcsút intett a népes közönségnek, Dobai Attila hajtott fel a színpadra fehér Harley-án: egy gyönyörű virág csokorral köszönte meg az énekesnőnek az estét, valamint egy ajándékkal is készült a születésnapos dívának.

Bonnie Tyler tiszteletére tűzijáték szállt fel a színpaddal szemben, amit egy finom pezsgő mellett néztek végig. Éjfél közeledtével fellobbant az Open Road Fest hatalmas tábortüze, folytatódott az evés-ivás és több helyszínen a hajnalig tartó buli. Idén a fesztivál egy nappal hosszabbra nyúlt, vasárnap is teljes napi program várja az érdeklődőket, köztük a legkisebbeket is.

Családi programok, Kaláka és Szandi koncert és a Kids Race mini motoros verseny várta a gyerekeket délután, este pedig Tóth Gabi és Demjén Ferenc énekelt a Nagyszínpadon. Kicsikben és nagyokban, chopperen vagy lábbal hajtós kismotoron is mindenkiben van egy kis Harley!

Szöveg és kép: Open Road Fest

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes