DL V-STROM 1000 MIVV dobbal

A legújabb Suzuki kaland-túra motorhoz készített az olasz gyártó két új kipufogót. A felszerelésével növekszik a motor teljesítménye a közepes és alacsony fordulatszám tartományban, és hozzá adhatunk még egy plusz jelet a nyomaték leadáshoz is. Az új kipufogók tovább erősítik a motor amúgy is erős személyiségét. A minőségi után gyártott kipufogó felszerelésének sokoldalú javulást kell elérnie, hogy a vásárlók hajlandók legyenek áldozni rá.

Ezekre figyelemmel az anyagok megválasztásánál cél volt a súlycsökkenés, és a teljesítmény növelése, amely nem befolyásolja az élettartamot.

Ebből a szempontból már a MIVV következetesen bizonyította, hogy érdemes célirányosan fejleszteni a modellekhez a kipufogórendszert, a legtöbb új motorkerékpárnál már válogathatunk az olasz gyártó termékei közül. A DL V-STROM nem szorul rá, hogy “vitamin injekció”-val kelljen a megfelelő teljesítményre hangolni, ezért váratott ennyit magára a MIVV, hogy piacra dobja ehhez a modellhez készített kipufogóját.

A tulajdonosok két nagyon vonzó alternatíva közül választhatnak: az egyik a híres SPEED EDGE, míg a másik az ovális verzió. Mind a két esetben a kipufogók vezetési vonalai a motorkerékpárhoz illeszkednek tökéletesen. A kapcsolódó dobok, határozottan könnyebbek, mint a gyári, és képes többlet teljesítményt adni a közepes és alacsony fordulatszám tartományban, amely rendkívül hasznos, ha utast és csomagokat viszünk a “nagy utazás”-ra.  Nézzük meg a padon mért adatokat, amelyeket a keréken mértek: ami feltűnő 3600-as fordulaton, 13,8 lóerő és 17,2 Nm nyomaték növekedés!

Az OVAL kivitellel ugyanez a történet: 3500 fordulatnál van a legnagyobb növekedés a teljesítmény és nyomaték terén, 12,3 lóerő és 15,4 Nm.  A SPEED EDGE fekete acél és rozsdamentes változatban szén szálas végekkel készül. Az OVAL három változatban kapható: teljesen szénszálas, titanium szén szálas végekkel és rozsdamentes acél.

 

Modell

 

Teljesítmény (Le)

Fordulatszám

Nyomaték (Nm)

Fordulatszám

Tömeg (kg)

 


Gyári

 

 

85,5

 

 

8100

 

 

87,2

 

 

4100

 

 

5,5

 

 


MIVV SPEED EDGE

 

 

88,1

 

 

8000

 

 

89,8

 

 

6500

 

 

2,9

 

 


Maximális különbség

 

 

13,8

 

 

3600

 

 

17,2

 

 

3500

 

 

2,6

 

 


MIVV OVAL

 

 

88,3

 

 

8200

 

 

88,8

 

 

6500

 

 

2,4

 

 


Maximális különbség

 

 

12,3

 

 

3600

 

 

15,4

 

 

3400

 

 

3,1

 

 

 

További információval a hazai forgalmazó áll az érdeklődők rendelkezésére.

Szöveg: Buny

Kép: MIVV

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes