Egyszerűen “trinomenalis” volt a tizedik Triumph Tridays

Igazán jól sikerült, a június 25-28 között megrendezett tizedik Triumph Tridays, „Newchurch-ben” 30000 látogató élvezte az angol márka vendégszeretetét. Ausztriában a Salzach felső folyásánál lévő helység, Neukirchen am Grossvenediger neve mutálódott angolosan “Newchurch”re, ami nem meglepetés, hiszen mára ez a világ egyik legnagyobb Triumph márka találkozója, ha nem a legnagyobb.

A hagyományoknak megfelelően mindig egy-egy különleges épített motor
készül a rendezvény tiszteletére, de a jubileumi alkalomra tekintettel két átépítést mutattak be
idén.

A “Tridays T15 Palatina” a Legend TT motorjainak állít emléket. A puritán gép a szakemberek szerint, egy újra értelmezése a klasszikus CafeRacer stílusnak, ahol a tökéletes arányok és a szépen kivitelezett apró részletekből „épül fel” a motor. A “Triten” ezzel szemben a dirt track verseny pályák gépeit idéző megjelenésével, valósággal hívogatja a motorosokat: Gyere, és vigyél ki a pályára! Mindkét idei találkozóra készült egyedi motorkerékpár lenyűgözően mutatja be, milyen széles körű egyéni módosításokat lehet kerékre állítani.

Még itt Neukirchenben a főúton is találkozhatunk rendkívül sok, nagyszerűen kivitelezett átépítéssel. Ez egyaránt vonatkozik a szakműhelyek, valamint a tulajdonosok által készített motorokra. – nyilatkozta Uli Bonsels. Az igazi néző mágnes az új Ace-Race “betétfutam” volt, a “24 perces Le Brée”-t a Tridays egyik mozgató rugója, Uli Brée találta ki. A világ legrövidebb állóképességi versenye címért szombaton küzdöttek meg a csapatok. A műszakilag nagyrészt azonos, 12 lóerős motorok, keskeny pálya, lejtők, extra keskeny, 18 colos abroncsok és késhegyre menő párbajok jellemezték ezt a viadalt. Röviden így lehetne összefoglalni, amit a pilóták egy vigyorral az arcukon, a csapatok és a nézők hangos éljenzéssel jutalmaztak. Az utóbbiakat a brit kommentátor legenda Steve Parrish és német társa Lucas Gregorowicz kommentált verseny közben.

A teljesség kedvéért: az összesített rangsorban a zsűri értékelte a versenyen elérteket, az általános teljesítményt, a csapat ruházatot, idomok tervezését és mindez végül a “hamburger horda” csapat győzelmét hozta el.  A Tridays rajongók tudják, aki “Newchurch”-be érkezik, hogy élvezze a változatos zenei kínálatot, a túrákat vagy a bevásárlást a “Dealer Boulevard”-on, nem fog csalódni. A látványos bemutatók és az egyedi események elegyét adja, ami az állandó résztvevők számának növekedésével még inkább mutatja, hogy a régiek visszatérnek, és mindig jönnek újak, hogy részesei legyenek a Triumph márka találkozónak. Amikor elindítottuk a Tridays-t, senki nem hitte, hogy egyszer itt üdvözölhetjük a 30.000. látogatót. Ezért szeretnék köszönetet mondani a tizedik évforduló alkalmából, elsősorban a rajongóknak, akik minden évben egy nagy buli kedvéért utaznak ide.

Legalább akkora köszönet illeti a partnereinket itt Neukirchenben, hogy sikerült minden évben emelni a lécet, amivel tökéletes előkészítést követően megszervezték újra a találkozót mindig egy kicsit magasabb színvonalon. Ugyanez vonatkozik a kezdeményező és irányító elmére, Uli Brée-re. Az ő elképzeléseit testesíti meg a Tridays újra. Ez lehetővé teszi, hogy a rendezvény annyira vonzóvá vált minden Triumph rajongónak és leendő tulajdonosnak, hogy újra eljöjjenek ide. – mondta Darko Pehar a német, osztrák és svájci képviselet igazgatója záróbeszédében. A Tridays és Triweek 2016-os időpontjai: Tridays 2016. 06-23-26, Triweek 2016.
06.19-26.  Találkozó jövőre!

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes