Az új BMW C 650 Sport és a C 650 GT

A nagyvárosi környezet és a belvárosi forgatag támasztotta kihívásoknak maradéktalanul megfelelve az új robogók a hétköznapi használhatóságot és a költséghatékonyságot kényelemmel és a motorozás maximális élményével egyesítik. A sportos ambíciókkal rendelkező motorosok is megtalálják számításukat akár hosszabb ország utakon, akár kanyargó hegyi szerpentineken használják az új robogókat.

Eltérő koncepciójuknak köszönhetően a két új BMW robogó minden korábbinál
szélesebb célcsoportokat szólít meg:
a C 650 Sport a sportosabb hajlamú ügyfeleknek készült, míg a BMW Motorrad a C 650 GT modellel azon ügyfeleinek igényeit kívánja kielégíteni, akik az utazási komfortnak és a túrázási képességeknek tulajdonítanak nagyobb jelentőséget.

Az új BMW C 650 Sport és az új BMW C 650 GT ugyanakkor messze túlmutat ezeken a kategóriákon. Széleskörűen módosított hajtáslánc technológiáikkal, még kényelmesebb felfüggesztés hangolásukkal és a C 650 Sport teljes mértékben frissített dizájnjával a BMW Motorrad újdonságai minden korábbinál markánsabb stílusban egyesítik a motorkerékpárok nyújtotta kiváló menettulajdonságokat a robogók felépítéséből eredő kivételes agilitással és kényelemmel.

A soros kéthengeres, 647 köbcenti hengerűrtartalmú erőforrás ezúttal is kivételesen dinamikus menettulajdonságokkal ruházza fel a BMW C 650 Sport és a BMW C 650 GT robogókat. A motor névleges teljesítménye 44 kW / 60 lóerő 7500-as percenkénti fordulatszámnál (35 kW / 48 lóerő maximális teljesítményt nyújtó motorváltozat is elérhető mindkét modellhez). Mindkét erőforrás változat karakterisztikáját az EU4 emissziós besorolás követelményrendszere szerint hangolták be. Sőt mi több, a robogók vadonatúj kipufogórendszert is kaptak, amely még dinamikusabb kiállást és magabiztos hangzást biztosít a modelleknek, miközben az új ECE R41-04 zajkibocsátási szabályozásnak is megfelel.

A vadonatúj CVT váltó beállítása és az új lamella-készlet együttesen még simább kuplungolást és jelentősen dinamikusabb menetteljesítményt kínálnak. A tervezőmérnökök mindezt a CVT váltó áttételi arányainak megváltoztatásával és a centrifugális súlyok módosításával érték el. Az új BMW C 650 Sport és BMW C 650 GT robogók felfüggesztés konstrukciója egy kimagasló torziós merevségű hibrid szerkezetre épül, amely egy acélcső hídvázból és öntött alumíniumból készült lengővilla csapágyházból áll. A BMW Motorrad tervezőmérnökei úgy tették még kényelmesebbe a felfüggesztés beállításait, hogy közben megmaradt a korábbi, 115 milliméteres rugóút is.

Mindent egybevetve, az új BMW C 650 Sport és BMW C 650 GT robogó a
sportos motorozás és a kényelmes utazás tökéletes kompromisszumát kínálja. Szériafelszereltségként ABS és ASC a fékezés és gyorsítás közbeni maximális biztonságért, valamint opcionálisan rendelhető holttér figyelő a BMW C 650 GT modellhez. A szériafelszereltségként BMW Motorrad ABS Bosch 9.1MB biztonsági rendszerrel felszerelt fékrendszer mindkét modell esetében a két keréken elérhető legmagasabb szintű aktív biztonságot kínálja, a „Biztonság 360 fokban” elnevezésű biztonsági alapelv részeként. Ehhez csatlakozik egyfajta biztonsági pluszként az automata menetstabilizáló rendszer (ASC – Automatic Stability Control), amely szintén a két új modell alapfelszereltségének része.

A BMW C 650 GT modellhez ráadásul egy olyan vadonatúj opció is rendelhető, amely kétkerekűeknél a világon most először elérhető: a holttér-figyelő (SVA – Side View Assist) a robogó holtterének folyamatos ellenőrzésével elsősorban sávváltáskor segíti a motorost, kiváltképp a belvárosi forgatagban. Az új BMW C 650 Sport modellt a tervezők az eddigieknél modernebb, dinamikusabb és jövőbe mutató ruhába csomagolták, amely tökéletesen illik a BMW Motorrad aktuális dizájn filozófiájába. Ezzel ellentétben a BMW C 650 GT – a komfort-orientált alkategória igényeihez igazodva – csupán finomított hátsó oldalidomokat és új hátsó világítást kapott, valamint mindkét robogó teljesen új műszerfal-számlapokkal és kormány borítással látták el. A BMW C 650 Sport és a BMW C 650 GT egyaránt háromféle színben érhető el.

A narancssárga (Valencia Orange metallic matt) fényezés a BMW C 650 Sport atletikus vonásait hivatott kiemelni, a kontrasztos felületekkel együtt dinamikus, modern megjelenést kölcsönözve a típusnak. A fehér (Lightwhite non-metallic) inkább a C 650 Sport műszaki, könnyed, kompakt oldalát hangsúlyozza, míg a fekete (Blackstorm metallic) árnyalatot a típus klasszikus irányelvek szerint orientált ügyfélkörének keverték ki. A BMW C 650 GT modell esetében a fekete árnyalat a robogó eleganciáját nyomatékosítja, miközben a bronz (Frozen Bronze metallic) szín és a kontrasztos kiegészítők együttese a típus harmonikus stílusának egyértelmű megjelenítése. A fehér fényezés a C 650 GT dinamikus karakterét emeli ki, kivételesen könnyed és agilis megjelenést kölcsönözve a modellnek.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes