Új WR 450 F, YZ tulajdonságokkal

Tavaly mutatta be a Yamaha a várva várt WR250F modellt, tisztán látszott a gyártó szándéka, hogy az enduro sportban ismét az élvonalában kíván lenni. A teljesen új motor és a futómű a WR250F-nek meghozta a várt sikert, az Enduro Világbajnokságon az első ötben végzett a bemutatkozás évében a motor. A 2016-os szezonra tovább erősíti átfogó offroad modell választék a japán gyártó, a vadonatúj WR450F bemutatásával, ami megalkuvást nem ismerő sport enduro a  kategóriájában a legújabb motorral és futóművel.

A vadonatúj WR450F az MXGP világbajnokságon 2015-ben győztes YZ450F
alapjaira épül az innovatív, 180 fokkal elfordított hengerfejjel és hátradöntött hengerrel.

Így az első kerék mögött helyezkedik el a légszűrőház, amiben felülről könnyű cserélni a betétet. A 450 köbcentis, folyadékhűtéses, dupla vezérmű tengelyes, négy szelepes, üzemanyag befecskendezéses motor teljesítmény leadása mellett, a nagyobb tömegközpontosítás és az agilis kezelhetőség biztosítja a verseny képességet.

A váltó öt fokozatú, és a könnyű működtetést garantáló, hidraulikus kuplung segíti a váltást. Az YZ-ről származó alumíniumból készült dupla bölcsőváz. A KYB első villák 310 mm-es, valamint a monocross lengőkarra támaszkodó hátsó rugózó elem 318 mm-es úton csillapítja az útegyenetlenségeket. A futómű alkatrészek nagy része jelentősen befolyásolja az össztömeget, ami ebben a kategóriában a győzelem egyik záloga.

A műszerfalon a központi számítógép által közvetített adatok, a teljesítmény fokozat beállítása és az üzemanyagszint kijelzése kapott központi helyet. A motor indításához nincs szükség kulcsra. A felniken elől 90/90-21-es, hátul 130/90-18-as Metzeler 6 Days Extreme gumik feszülnek.

A megállásról elől 270 mm-es, hátul 245 mm-es szimpla tárcsafék gondoskodik. A száraz tömeg 123 kg, az ülésmagasság 965 mm, a tankba 7,5 liter üzemanyag fér. A verseny kék színű újdonság 2016. januárjában kerül a kereskedésekbe. A WR450F fejlesztése során a sport enduro, hosszú távú raliversenyek és a hobby endurosok igényeinek megfelelő gép elkészítése volt a cél.

Szöveg: Buny

Kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes