Triumph Street Twin

Az új Street Twin az új Bonneville család kéthengeres érájának alap modellje. Első pillantásra látható legfőbb jellemvonása, maximális vezetési élmény minden területen – a város és a dinamikus országúti túra egyaránt belefér a használati tartományba. Ezen kívül a 900 köbcentis blokk ideális kiindulópont az individualista megjelenéshez, mintegy 150 kiegészítő és “Inspirációs készletek” rendelkezésre egy “erőgép”, “Brat Tracker” vagy “Urban” koncepció megvalósításához.

Az új Street Twin elegáns vonalai, nagy nyomatékú motorja és futóműve, úgy készült, hogy a színtiszta vezetési élményt nyújtsa minden tekintetben.

Röviden: “A legjobb Bonneville”, mint Frank Rödel, a “Motorrad News” főszerkesztője összegezte a motorral kapcsolatos benyomásait az első tesztvezetés után. Hasonlóan lelkes volt Matthias Hirsch, a “Bikerszene.de” főszerkesztője is: “Az új sokkal jobb, mint elődje – nagy hang, nagy teljesítmény, kitűnő kezelhetőség és gyönyörű vonalak, mindent szuper!” A Street Twin egy kényelmes mindenes a legjobb értelemben, mert az ergonómiát úgy tervezték, hogy a legkülönbözőbb testalkatú vezetőknek is ugyanazt a benyomást sugározza.

A mélyen elhelyezett súlypont, a 198 kg-os száraz tömeg és a 750 mm-es ülésmagasság ideális nőknek és férfiaknak egyaránt. Az új, nagy nyomatékú 900 köbcentis erőforrás 80 Nm-es nyomatékot ad le 3200-as percenkénti fordulaton, és 40,5 kW teljesítményt szolgáltat 5900-as fordulatszámnál. A karakteres motor stílusosan kivitelezett minden részletében, ahogy az elmúlt évtizedekben ezt a Bonneville sorozatnál megszokhattuk. Az új Euro-4 szabványnak megfelelő 8 szelepes Twin minden részletében folytatja a hagyományokat.

Különös figyelmet fordítottak a mérnökök a tervezés során arra, hogy láthatatlan maradjon a vízhűtés. A keskeny és vékony hűtő, tömlőcsatlakozásait minimálisra csökkentették. Az erőfeszítések eredménye az alábbi nyilatkozat: “A hűtő és a katalizátor optikailag tökéletesen megoldott.” – mondta Maik Schwarz az “MO” szaklap újságírója a Street Twin bemutatásakor. A hűtőbordák az új hengerek oldalán is ott vannak, ami egyértelművé teszi, az új Twin méltó utódja a klasszikus “Bonnie” motoroknak. Végül, de nem utolsó sorban, a jellegzetes zengő, erőteljes “brit-twin” hangja a gyújtási időpont eltolás és az új kipufogórendszer révén lesz egyedi.

A fogyasztás 36 százalékkal kevesebb, mint az előző Bonneville modelleknél. Dinamikus és könnyű léptű, de ugyanakkor kényelmes és nyugodt, ezekkel a szavakkal lehetne legjobban leírni. Ezek a tulajdonságok nem zárják ki egymást. Az új TRIUMPH ideális egy nyugodt esti guruláshoz, de
a tempós ív vadászat, vagy az autópálya hajsza sem hozza zavarba. Minden területen, a vezető élvezheti a finomra hangolt futóművet,
elől 100/90-18-as, hátul 150/70-17-es abroncsok járulnak hozzá az agilis viselkedéshez. A hatás azonnal észrevehető: színtiszta vezetési élmény!

A pilóta biztos lehet abban, hogy az első 310 mm-es két  és a hátsó 255 mm-es tárcsákat fékező két dugattyús féknyergek az ABS-szel és a kipörgésgátlóval mindig segítenek megoldani a váratlan közlekedési helyzeteket. Amellett, hogy a motor és a futómű a legjobb, a Triumph számos kiváló minőségű részletmegoldással kíván kedvében járni a leendő vásárlóknak. Az USB port az ülés alatt mobil eszközök töltéséhez jöhet jól, az elektronikus indításgátló az eltulajdonítás megnehezítésére szolgál. A hátsó világítás modern, LED technológiára alapul.


Végül, de nem utolsósorban, az
elegáns kipufogórendszer szinte elpusztíthatatlan, rozsdamentes acélból készül. Ez a harmonikus minden részletében teljes csomag, meggyőzte a sajtó képviselőit az első bemutatón, amit Jürgen Schons a „Motorradfahrer” képviselője így összegzett: “A Street Twin egy teljesen kellemes motorkerékpár minőségi megjelenéssel”. Az új
Street Twin 2016 januárjától kapható a kereskedőknél. A klasszikus fekete mellett vörösben csíkozással az üzemanyag tartályon és kerekeken, alumínium ezüst csíkos díszítéssel a tankon és kerekeken, valamint matt fekete színben kérhető.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes