Szavazz a magyar vasra!

Battle of the Kings – a világ egyik legrangosabb versenye, ahol a Harley-Davidson Dark Custom motorművészet kiválóságai, az egyedi építésű custom motorok szállnak harcba egymással a végső győzelemért, a Custom King címért. 2016-ban a közép-kelet európai régióban 13 H-D márkakereskedés versenyzik, a harc elkezdődött, a custom gépekre április 18-ig lehet szavazni.

A Harley-Davidson Budapest csapata idén egy minden ízében sportos, vagány, sötét vassal indul a megmérettetésen. Ismerd meg a magyar versenyzőt és szavazatoddal
állj mellé a harcmezőn.

Adott egy gyári Sportster Iron 883, a dark custom család ikonikus tagja, amely önmagában is a nyers, koromfekete, lecsupaszított custom erő képviselője – hogyan lehet ebből még többet kihozni? A válasz egyszerű, nem kell más hozzá, mint szenvedély a motorozás iránt, lázadás a konvenciókkal szemben, egy merész koncepció és alázatos munka. Motorépítésnél a művészi koncepció és a magas fokú szakértelem együttese hozza létre azt a műalkotást, amelyet később nem a múzeumok falán csodálhatunk meg, hanem valódi környezetében, az utcán, utakon, az aszfalton végigdübörögve.

Bemutatjuk a Harley-Davidson Budapest által épített custom gépet, a világverseny magyar versenyzőjét. Egy dögös, dinamikus, vagány és minden ízében sportos motort ismerhetünk meg, egy olyan gépet, amely már első látásra tűzbe hoz. A sötét vas minden apró részletében magában hordozza a dark custom stílusjegyeket és a lázadás esszenciáját. Az inspirációt egy igazi klasszikus, a Willie G. Davidson által, a 70-es években épített Sportster XLCR adta, amely abban az időben nemcsak csúcsmodell volt, de egyben a dinamikus, sportos motor megtestesítője is. Az inspiráció másik forrását, egy ugyancsak klasszikus, de a filmművészet alkotása, a Mad Max film adta.

Ennek eredőjeként a régi modellt 21. századi köntösbe burkolva, a legmodernebb technikával és teljesítménnyel ellátva született meg a custom motor. Az átépítés során 85%-ban Harley alkatrészek kerültek felhasználásra, így a vasról hamisítatlan Harley stíluselemek köszönnek vissza. Összességében a motor formája kecses, de dögös, arányos, áramvonalas, néhol aszimmetrikus, ami miatt egyszerre harmonikus és egyedi. A gyári- és a módosított custom alkatrészek harmóniája egy teljes egészet alkot. A lakk fekete fényezés, az egyedi, hangsúlyos fej- és faridom, és custom kipufogó együttese adja meg a motor dögös, vagány jellegét. Tovább hangsúlyozva a sportos design-t a szíjhatást láncra cserélték a tradicionális megjelenés jegyében és az egészet megfejelték az első és hátsó led-es fényszórók beépítésével.
A stíluselemek mellett a teljesítmény és használhatóság se szenvedett csorbát, a gép pont annyira van csak leültetve, hogy az éles kanyarokban, szerpentinen is a maximumot hozza. A hangja, a nyitott végű kipufogónak köszönhetően leginkább egy ’üvöltő sakálhoz’ hasonlít, csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Szavazni itt tudsz: https://customkings.harley-davidson.com/hu_HU/


Műszaki specifikáció:

Modell: XL883N Iron

Évjárat: 2016

Váz: Gyári H-D módosítva

Blokk: Gyári

Kormánykifli: Custom

Első villa: H-D XR

Lengővilla: Gyári H-D XR módosítva

Első kerék: Custom

Hátsó kerék: Custom

Első lámpa: Gyári H-D Led

Hátsó lámpa: Zodiac Led

Fényezés: Sapka Művek

Kézi (egyedi) munka: Fejidom, Tank, Faridom, Kipufogó

Különlegességek: Szekunder hajtás lánc

 

Szöveg és kép: Harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes