Öt extrém Harley

Tüskék, acélidomok, baltával vágott szegletek, és tömény kreativitás. A custom style trónkövetelőitől, neked is tátva marad a szád, mert lefogadnom nem láttál még menetközben olvadó motort, vagy kanálból épített szörnyeteget, s mindez csak a kezdet! Az Open Road Fest visszaszámlálása hivatalosan is megkezdődött, s míg várjuk a fesztivált, addig se maradj csodavasak nélkül!

A motorépítés a két keréken guruló művészet, néhol a barokkos túldíszítéssel máskor a klasszikus formákat megidéző, s legtöbbször ultramodern szörnyetegek gurulnak ki a műtermekből.

Utóbbi jelző kicsit sem túlzás, mert ezek a vasparipák túlszárnyalják a legvadabb elképzelésed is. Ghost Rider is alive! A Ghost Bike megszólalásig hasonlít a Szellemlovaséra. A három méter harminc centi hosszú, 226 kilogrammos gépen a krómnak tűnő borítás valójában üveggyapot, ami szépen-lassan elkezd olvadni, ha a motor túl sokáig jár. Talán nem meglepő, hogy közúti forgalomban nem használható.
Az utolsó titán
Mi a köze a kanálnak a motorépítéshez? Több mint hinnéd. Ebben a
vasparipában nem található semmi más építőelem, csak és kizárólag
kanál. Tervezője a formát kedvenc Harley-Davidson modelljéről mintázta.
Csontváz, borda, koponya, ez nem anatómia!


A kínai motorépítő Xiao Lei Skull Bike-ja fittyet hány a szokásos dizájnra. A hat sebességes, szíjhajtású gépben f
élelmetes nyomaték lapul. Könnyű szerkezete és sportosabb alkata miatt könnyen felveszi a versenyt az aszfaltbetyárokkal is.
A Kalapos motorja
A valaha volt Sportster mára
a rat rod stílus koronázatlan királya. A lecsupaszított, ötvenes évek hangulatát keltő gép szíjhajtása durva lóerővel látja el a gépet. Egyetlen hátránya, hogy extra-alacsony ültetése miatt kényes az
útfelületre.


Old Time boy
Az 1916-os Board Tracker a maga idejében igazi dögnek számított. Különös
formája annak köszönhető, hogy, elsődlegesen versenyzésre szánták, így a minél kecsesebb forma volt a kívánatos, noha teljesítménye alig volt húsz lóerő.
Már most extrém Harley-lázban égsz?

Az Open Road Fest létrehozza Magyarország egyetlen Harley-Davidson múzeumát, ahol a motorritkaságok mellett izgalmas kiegészítőket, és eddig nem látott relikviákat is megcsodálhatsz. Old Timer, custom vagy a kettő ötvöződése? Nem lesz hiány a látványból, csak bírd kapkodni a fejed!

Szöveg és kép: Harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes