Triumph Tiger Sport

Sokoldalú, maximális vezetési élményt nyújtó motorkerékpár, amely minden úton megállja a helyét. Talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább összefoglalni a karizmatikus 1050-es, háromhengeres legújabb generációs modelljét, amely rendelkezik a vezetőt támogató elektronikai rendszerekkel, új megjelenéssel és sok egyéb frissítéssel, amely ezt a „nagymacskát” az eddiginél is tökéletesebb, multi funkciós motorkerékpárrá teszi.

Az új TRIUMPH Tiger Sport tökéletes társ egy gyors körre, nagy túrára vagy a napi ingázásra a városba.  A három hengeres, 1050 köbcentis erőforrást alaposan felülvizsgálták szinte minden lényeges elemében, és a Speed Triple mellett alkalmassá vált az új Tiger Sportba is.

A fejlesztések 2016-ban a “Sport” szónak való megfelelésre irányultak. Ennek eredményeként jelentősen növekedett a nyomaték és a teljesítmény minden fordulatszám tartományban. Kombinálva a változtatásokat egy új
kipufogórendszerrel, javult az áramlási sebesség, továbbá jelentősen csökkent a fogyasztás, és jellegzetesebb lett a blokk hangja.

Az új ride-by-wire gázmarkolat és az ehhez kapcsolódó motorvezérlő egység lehetővé tette, hogy a Tiger Sporton a kipörgésgátló a három vezetési módhoz alkalmazkodva –  “Rain”, “Road” és “Sport” – még élvezetesebb motorozást tegywen lehetővé, függetlenül a választott teljesítme leadási karakterisztikától. Egy másik fontos eleme a biztonságos vezetésnek az új csúszó kuplung, ennek köszönhetően az alsó fordulatszám tartományokban lágyabb lett a teljesítmény leadás, és a hajtáslánc válasza sem „késik” már.

Ezt a csomagot egészíti ki a sebességtartó automatika, egy igazi kényelmi funkció, amely nem csak a hosszú autópálya szakaszokon nyújthat gondtalan motorozást. Az új utcai enduro megalkotásánál nem csak az új technológiákra fókuszáltak a fejlesztők, a külsőn is változtattak. Az átdolgozott díszítőelemek, az igényesen kialakított, egy kézzel állítható szélvédő mind hozzájárul a dinamikusabb megjelenéshez, és a jobb szél és időjárás elleni védelemhez. A műszerfal világosabb kijelzőt kapott, a megjeleníthető adatok sora kényelmesen kiválasztható a markolaton található kapcsoló segítségével.

Új pozícióba került lábtartók gondoskodnak a kényelmes üléshelyzetről, változtak a motor fedelek és a visszapillantó tükrök is átalakultak. Két új színnel kezdi hódító útját a Tiger: matt szénfekete neon sárga részletekkel és alumínium ezüst piros részletekkel.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes