A 2017-es modellév BMW újdonságai

A 2017-es modellév – amely 2016. augusztusi gyártástól elérhető – számos modell frissítést hoz magával. Az új modellév kezdetétől, 2016. augusztusától a folyadékhűtésű boxer modellek már az EU4-es követelményeknek felelnek meg, illetve a törvényi előírásoknak megfelelően oldalsó fényvisszaverővel egészülnek ki. Az összes folyadékhűtésű boxer modellbe az R 1200 GS Adventure modellben már bevált kiegészítő rezgéscsillapítót építenek a sebességváltó kimenő tengelye és a kardántengely közé. A műszerfalba pedig egy OBD visszajelző lámpa kerül az EU4 elvárásoknak megfelelően.


BMW R 1200 GS
A fent említett műszaki változásokon kívül az R 1200 GS műszerfalát is átdolgozták. A kiegészítő extrafelszerelések kínálata egy új bukócsővel bővül, amely a hengerfej
védővel együtt is használható.
BMW R 1200 GS Adventure

A fent említett műszaki változásokon kívül az R 1200 GS Adventure műszerfalát is átdolgozták. A 2017-es modellévtől a matt kék (Ocean Blue metallic matt) fényezés már nem rendelhető.
Az új BMW R 1200 GS Adventure „Triple Black” speciális modell
„Triple Black” – a BMW R 1200 GS e különleges változata létrehozta saját hagyományát és a név ismét mindent elárul. A BMW Motorrad számos ügyfél kívánságára reagálva tette elérhetővé gyakorlatilag teljesen fekete fényezéssel az impozáns endurót. Az üzemanyagtartály középső borítása, a tárolórekesz fedele és az első sárvédő „Blackstorm metallic” feketében, az üzemanyagtartály oldalsó borításai pedig a szintén sötét „Dark Slate metallic” színben pompáznak, így téve még markánsabbá, férfiasabbá a legendás endurót. A modell technikai részleteit a szürke (Agate Grey) színű első és hátsó vázzal kombinált fekete motorblokk, váltó és lengőkar hangsúlyozza. Az új fekete ülés utas alatti részén található GS felirat teszi teljessé az új R 1200 GS Adventure „Triple Black” lenyűgöző megjelenését.


BMW R 1200 RT
A fent említett műszaki változásokon felül, a 2017-es modellévtől az R 1200 RT nem csak új fényezésekkel egészül ki. A fokozott motoros biztonságot szem előtt tartva, az opciók kínálata az ABS Pro-val és a Dinamikus féklámpával bővül (mindkettő a Pro menetprogramokkal együtt rendelhető). Új fényezések a 2017-es modellévtől: fekete (Carbon Black metallic), fehér (Alpine White). Az ébenfa (Ebony metallic) és a kék (San Marino Blue metallic) fényezések a továbbiakban nem rendelhetők. A bronz (Platinum Bronze metallic) fényezés továbbra is elérhető.
BMW R 1200 R
A fent említett műszaki változásokon felül, a 2017-es modellévtől az R 1200 R nem csak új fényezésekkel egészül ki. A fokozott motoros biztonságot szem előtt tartva, az opciók kínálata az ABS Pro-val és a Dinamikus féklámpával bővül (mindkettő a Pro menet programokkal együtt rendelhető). Új fényezések a 2017-es modellévtől: piros (Racing Red), a korábban „Style 1”-ként ismert változatot „R 1200 R Sport”-ra nevezték át, fényezése fehér/kék-re (Light White / Cordoba Blue) módosult, a kék (Cordoba Blue) és a fehér (Light White) fényezések a továbbiakban nem rendelhetők.
R 1200 RS


A fent említett műszaki változásokon felül, a 2017-es modellévtől az R 1200 RS nem csak új fényezésekkel egészül ki. A fokozott motoros biztonságot szem előtt tartva, az opciók kínálata az ABS Pro-val és a Dinamikus féklámpával bővül (mindkettő a Pro menetprogramokkal együtt rendelhető). Új fényezések a 2017-es modellévtől: a korábban „Style 2”-ként ismert változatot „R 1200 RS Sport”-ra nevezték át, fényezése fehér/szürke (Light White metallic / Magellan Grey metallic matt) színre módosult, a
szürke (Granite Grey metallic matt) (Style 2) fényezés a továbbiakban nem rendelhető.
BMW R nineT Scrambler piaci bevezetés és árinformáció

A BMW Motorrad az új BMW R nineT Scrambler árát a BMW Motorrad Days 2016 rendezvényen jelenti be. A BMW Motorrad „Heritage” család második modellje, a  BMW R nineT Scrambler 2016. szeptember 16-án kerül a márkakereskedésekbe, javasolt bruttó fogyasztói ára 2016-ban 4 300 000 Ft.
Az új BMW R nineT Scrambler különlegességei
Puritán stílusú dizájn, klasszikus színkoncepció, részletek iránti nagy gondosság. Lég-/olajhűtésű kéthengeres boxermotor 1170 köbcentiméter hengerűrtartalommal, 7750-es percenkénti fordulatszámnál 81 kW (110 LE) teljesítménnyel és 6000-es fordulaton 116 newtonméter maximális forgatónyomatékkal. Modulrendszerű vázszerkezet, levehető utasrésszel és különböző variációs lehetőségekkel. Klasszikus kerékfelfüggesztések, elöl teleszkópvilla, hátul Paralever formájában.

A jellegzetes scrambler stílus szerint nagyméretű, 19” peremátmérőjű első kerék. Fém fékcsövek, blokkolásgátló berendezés (ABS), elöl axiális felfogatású, négy dugattyús féknyergek és 320 milliméter átmérőjű féktárcsák. Magasan és a motorkerékpárhoz közel vezetett kipufogó kettős dobbal. A klasszikus scrambler stílusnak megfelelő, egyenes üléspozíció. Patinás bőr hatású és kiemelt varrásokkal készült ülés. Az egyéni kialakítási
lehetőségeknek (customizing) tág határokat biztosító konstrukció. Extra felszerelések és tartozékok testre szabható kínálata a BMW Motorrad jól ismert kiváló minőségében.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes