A Wrenchmonkees visszatérése a XSR900 „Monkeebeast” modellel

Az egyedi motorkerékpárokat építő Wrenchmonkees nem csak az egyedi motorkerékpár építésnek, de a Yamaha Yard Built programjának is a szíve. A koppenhágai műhelyben dolgozó dán páros felelős számos, a Sport Heritage szériából, köztük az SR400-ból, az XJR1300-ból és most az XSR900-ból átalakított lenyűgöző motorokért.

A hagyományokkal szakító, trendalkotó Yard Built XSR900 „Monkeebeast” a védjegyüknek számító fekete színben gurul ki a műhelyükből.

Ez nem egy átlagos Café racer vagy fenegyerek stílusú gép, hanem egy brutális utcai harcos, amely bármilyen tereppel megbirkózik. „Wrenchmonkees az egyedi motorkerékpár építés egy igen meghatározó alakja” – jegyezte meg Cristian Barelli, a Yamaha Motor Europe marketing koordinátora. „Már a Yard Built projekt kezdetétől együtt dolgozunk, és jó néhány, úttörőnek számító gépet alkottunk meg. Ez a legújabb modell briliáns. Kialakításán egyértelműen látszik, hogy műveik folyamatosan fejlődnek, megújulnak és mindig a trendek előtt járnak. Rendkívül örülök, hogy bebizonyították, a váz átvágása vagy bármilyen hegesztése nélkül is, néhány okos módosítással az XSR900 egy teljesen más köntösbe bújtatható.”

Az XSR900 utcai gépet a fekete keréktárcsákkal, 9 mm-es rozsdamentes acél küllőkkel és fekete kerékagyakkal rendelkező 17″-os Borrani küllős kerekek alakítják át egy minden terepre alkalmas szörnyetegé. A Borrani kerekek igen komoly, Continental TKC abroncsokat kaptak. A hátsó részt K-Tech lengéscsillapítóval, Gilles Tooling láncfeszítővel, TRW hátsó féktárcsákkal és fémszövetes fékcsövekkel javították fel.  A vezetési pozíciót egy részből álló Wrenchmonkees üléssel, Enduro lábtartókkal módosított Gilles Tooling hátsó készlettel, Magura kormányrúddal és Biltwell Renegade markolatokkal alakították ki. Az első fék Nissin radiális főféket és fémszövetes fékcsöveket kapott.

A Motogadget nyomógombok letisztult kinézetet kölcsönöznek, míg az MT-03 stílusú fényszórók és LED-es hátsó lámpák messziről kitűnnek a tömegből. A megjelenést a duruzsoló SC Project kipufogóvég, a módosított MT-09 kipufogórendszer, valamint a Wrenchmonkees egybeöntött alumínium hátsó sárvédő, első sárvédő és motorblokkvédő teszi teljessé. A Monkeebeastet porbevonatos sárvédők, motorblokkvédő és üzemanyagtartály takaró panelek ölelik körbe, amely így készen áll az útra.

Azon XSR900 tulajdonosok számára, akik egy meghatározó kinézetet szeretnének kölcsönözni motorkerékpárjuknak, a Monkeebeasthez tervezett alkatrészek hamarosan elérhetőek lesznek a Wrenchmonkees honlapján.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes