Bajnoki cím után kategóriaváltás

Igazán büszke lehetett legifjabb versenyzőire a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság szlovákiai díjátadó ünnepségén Magyarország legnagyobb gyorsasági motoros csapata, a 220 Volt H-Moto Team. A csapat idei első bajnoki címét megszerző Vincze Hanna és a kategóriájában legjobb magyarként záró Kakuszi Ádám jövőre már váltani szeretne, míg a 6 éves Szilárd Zalán az idei hatodik helyét szeretné jócskán felülmúlni.


A szlovákiai Somorján rendezték meg a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság díjkiosztóját, ahol a 220 Volt H-Moto Team három ifjú tehetsége is érdekelt volt.

Vincze Hanna (PW50 Speciál) pályafutása első teljes szezonjában azonnal megszerezte a bajnoki címet, mégpedig elképesztő teljesítménnyel: 12 futamból nyolcat megnyert, ráadásul több pályán körrekordot motorozva. – Ebben az évben minden úgy alakult, mintha álmodtam volna. Remek csapatban várakozáson felüli eredményt értem el, külön köszönöm Bódis Ricsinek azt a rengeteg segítséget, amit szezon közben kaptam tőle – közölte Vincze Hanna, aki a tervek szerint jövőre kategóriát vált, és az Ohvale GP-0-ban áll majd rajthoz a szlovák, cseh és magyar mezőnyben, amely szlovén, horvát és olasz fiatalokkal egészülhet ki. Az SSP 300-ban Kakuszi Ádám legjobb magyarként az összetett harmadik helyén végzett, annak ellenére, hogy ezt az évet a kategória megismerésére szánta eredetileg.
– Nagyon örülök ennek az eredménynek, hiszen ebben a tanulóévben egyáltalán nem számítottam arra, hogy végül a legjobb magyarként zárom a szezont. Sikerült tökéletesen összeszoknom a motorommal, amiben Bódis Ricsi nagy segítségemre volt az egész évben, és ezt ezúton is köszönöm neki. Ami számomra a legfontosabb, hogy valamennyi versenyen képes voltam megjavítani az addigi legjobb köridőmet – jelentette ki Kakuszi Ádám, aki a tervek szerint 2017-ben a németországi ADAC KTM Kupában áll rajthoz, ám ha ez egyelőre nem valósulna meg, akkor Ádám az SSP 300-as
kategória bajnoki címét veheti célba.

Az egész utánpótlás mezőny legfiatalabb tagja, Szilárd Zalán (PW50) végül a hatodik helyen zárta az idei szezont, és jövőre mindenképpen szeretne még jobban teljesíteni.
– Zalán az idei évet a hatodik helyen fejezte be, amit mindenképpen előrelépésnek tartunk a 2015-ös tízedik helyéhez képest. A jövő évben mindenképpen maradunk a PW kategóriában, mert Zalán célja, hogy felülmúlja az idei teljesítményét. Ennek érdekében máris elkezdtük a felkészülést, amit Aszalós Zoltán irányít majd. Amíg az idő engedi,
aszfalton motorozunk, majd jön a terepen a cross, de télen teremben is motorra ül Zalán, akinek versenygépét teljesen felújítjuk. Köszönjük a H-Moto Team és Zalán támogatóinak egész éves segítségét – fogalmazott Zalán édesapja, Szilárd Zsolt.

A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa nagyon büszke a kis tehetségekre, és úgy véli, a csapat első éve kimagaslóan sikerült az utánpótlás korosztályoknál.


– Nagy várakozással tekintettünk az idei szezonra, és bizony abszolút nem kellett csalódnunk. A csapat számára is történelmi volt ez az év, hiszen először vettünk részt az utánpótlás bajnokságban három versenyzővel, és rögtön bajnoki címet szereztünk Hanna révén, míg Ádám és Zalán is kitett magáért, rengeteget fejlődtek. Jövőre Zalánon kívül a másik két versenyző terveink szerint új kategóriában kap lehetőséget a bizonyításra – közölte Kelemen Krisztián, a 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes