Életem legkeményebb alapozása következik

Egy hároméves terv első lépcsőjeként 2017-ben a német nyílt nemzetközi bajnokságban, az IDM-ben folytatja versenyzői pályafutását Gyutai Adrián. A 26 éves paksi motoros kemény felkészüléssel vág neki az újabb nagy feladatnak, aminek első komoly állomása lesz december első felében egy tíznapos spanyolországi edzőtábor. A Korda Racing pilótája itt kezdi meg a közös munkát a jövő évi versenymotorjával, egy Yamaha R6-tal.
Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt.


Azonban mára biztossá vált, hogy folytatja a versenyzői karrierjét, mégpedig egy hároméves terv első ütemében jövőre a német nyílt nemzetközi bajnokság, az IDM Superstock 600-as kategóriájában. Persze ehhez az is kellett, hogy olyan támogatók álljanak oda Adrián mögé, mint Paks városa, a Losonczi Kft vagy a Bioextra Zrt., de más tőkeerős cégekkel is jól haladnak a tárgyalások. Kétéves olaszországi, felemásra sikeredett szereplés után nemcsak bajnokságot vált a 26 éves paksi versenyző, hanem márkát is cserél, hiszen 2017-ben már egy új Yamaha R6-os nyergében száguld majd. Motorjával rövidesen egészen közelről megismerkedhet, hiszen december 3. és 13. között a spanyolországi Almeirában edzőtáborozik, ahol már az új versenygépével közösen rója majd a köröket a nagypályás teszteken, míg a kispályán a saját, felújított edzőmotorjával fog tréningezni. Januárban vagy februárban egy hasonló edzőtábor következik szintén Spanyolországban, amit március végén egy újabb, ötnapos teszt zár majd le, amelyre a tervek alapján Rijekában és a Pannoniaringen kerülne sor. „Nagyon várom már a spanyolországi edzőtábort, és nagyon köszönöm a lehetőséget mindenkinek, akik ezt lehetővé teszik. Hatalmas segítség és nagyon jó lehetőség számomra, hogy már most ilyen színvonalon készülhetek a következő szezonra. A fizikális és motocross edzéseket már elkezdtem, de ez egy új helyzet lesz számomra, hiszen téli hónapokban sosem ültem versenymotoron. Keményen dolgozunk és készülünk 2017-re. Nagyon jó lesz ez a 10 nap, rengeteg motorozási lehetőséggel, kis pályán és nagy pályán egyaránt. Végre összeismerkedhetek az új motorommal, amivel a következő szezonban versenyezni fogok. Ez az edzőtábor arra is alkalmat ad majd, hogy javítsak a motorozási stílusomon, amiben azért van még hova fejlődnöm” – mondta Gyutai Adrián, aki az idei szezon második felében a 220 Volt H-Moto Team önzetlen segítségének köszönhetően már megismerkedhetett a Yamaha márkával mind edzéseken, mind pedig versenykörülmények között.

A Korda Racing pilótája egy hároméves ütemterv alapján halad majd előre. 2017-ben az IDM keretein belül versenyez majd, megismerve újabb olyan pályákat, amelyeken Supersport vb-futamokat rendeznek, hiszen 2018-ban a világbajnokság európai futamain venne részt Adrián, míg 2019-ben már egy teljes szezont teljesítene a Supersport világbajnokságon. „Megfogalmaztunk egy hároméves tervet, és most az elsőre készülünk gőzerővel. Nem árt a lépcsőzetesség, ugyanis az idei szezonon nem úgy sikerült, ahogy azt vártam magamtól, így ismét szeretném arra a szintre legalább visszatornázni magam, ahol a 2015-ös szezonban voltam, amikor állandó pontszerző voltam az olasz bajnokságban, illetve rajthoz állhattam egy Moto3-as vb-futamon. A német nyílt nemzetközi bajnokság kiválóan felkészít majd arra, ami 2018-ban, a Supersport-vb futamain várhat rám, ráadásul addigra az olasz után az IDM versenyeinek helyet adó pályákkal is megismerkedem, ami a továbblépés szempontjából nagyon fontos lesz.

Egyelőre azonban kizárólag az előttem álló feladatokra koncentrálok, hogy minél jobban felkészülhessek a jövő évre, mert mindenképpen szeretnék jól teljesíteni a nagyon magas szintű német bajnokságban is” – jelentette ki Gyutai Adrián.
 
Szöveg és kép: Pole Positions Communications

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes