BMW K 1600 GTL

Páratlanul finom járásával, utánozhatatlan hangzásával és kiemelkedően erős, 118 kW (160 LE) teljesítményű soros hathengeres motorjával a széleskörűen felszerelt BMW K 1600 GTL jelenlegi formájában már eddig is egyedülállóan dinamikus túraélményt biztosított. A továbbfejlesztett változatban a BMW Motorrad még tovább optimalizálta a nagyteljesítményű luxus túramotorkerékpárt.

Az új K 1600 GTL megjelenése különösen feltűnő az elegánsabb és dinamikusabb vonalainak köszönhetően. Az oldalsó burkolatok a megnövelt méretű és így még hatékonyabb légterelő szárnyaktól hátrafelé új kialakítást kaptak és a még jobb szél- és időjárás elleni védelem érdekében hátrébb kerültek. További szélterelők felelnek a motoros kezének még nagyobb védelméért. Az újratervezett visszapillantó tükrök nagyobbBMW K 1600 GTL tükörfelülettel és aszférikus résszel rendelkeznek a mögöttes forgalom jobb átlátása érdekében. A BMW logó és a típusjelölés feliratának tartóját kiváló minőségű krómozással látták el. Az optimális túraalkalmasságot a szérialfelszereltség részét képző háttámlával ellátott hátsó doboz szavatolja, amelynek köszönhetően az utas hátradőlhet és kényelmesen utazhat hosszabb távokon is.

A széria Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás, illetve annak „Road” (közúti) és „Dynamic” (dinamikus) beállításaival az új K 1600 GTL a komfort, stabilitás és dinamikusság teljesen új dimenzióját tárja fel, hogy páratlan motorozási élményt nyújtson. „Road” alapbeállítással a lengéscsillapítás szabályzása teljesen automatizált, és így a lehető legnagyobb kényelmet és a lehető legjobb tapadást nyújtja szinte minden útfelületen. Az ügyfél kérésére a rugó-előfeszítés gombnyomásra és a csillapítástól függetlenül hozzáigazítható az aktuális terheléshez. Hasonlóképpen gombnyomásra – kényelmesen a kormányról és akár menet közben is – válthat a motoros a „Dynamic” csillapítási karakterisztikára, amely feszesebb alaBMW K 1600 GTLpbeállítású lengéscsillapítókat biztosít. Az új K 1600 GTL a manőverezés terén is megfelel egy luxus túramotorkerékpárral szemben támasztott elvárásoknak. Az új hátrameneti segéd funkció kényelmesen, egyszerű gombnyomással aktiválható a bal oldali kormányvégről. Magát a mozgást a motoros az önindító indítógombjának megnyomásával kezdeményezheti. Az extrafelszerelésként elérhető Pro váltóasszisztens tengelykapcsoló használata nélküli felváltásokat és visszakapcsolásokat tesz lehetővé és a váltások nagy részénél alkalmazhat.
A segítségnyújtás leggyorsabb biztosítása egy baleset vagy vészhelyzet esetén életeket menthet, ez különösen igaz a motorkerékpárosok esetén. Ebből kifolyólag az új K 1600 GTL számára extrafelszerelésként elérhető az Intelligens Segélyhívás rendszer. A rendszer először Németországban lesz elérhető,BMW K 1600 GTL további országokban később válik rendelhetővé.

Az új K 1600 GTL számára elérhető széleskörű BMW Motorrad kiegészítő-választék gyakorlatilag nem hagy semmi kívánnivalót maga után. Az új utas lábtartókonzolok lehetővé teszik a kényelmes lábtartópadok felszerelését. Az új megjelenésű opcionális, tizenegy duplaküllős kovácsolt keréktárcsák tovább fokozzák az K 1600 GTL exkluzivitását.
Az új K 1600 GTL három új színben – fehér (Lightwhite non-metallic), szürke (Thundergrey metallic) és fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) – mutatkozik be. A fehér (Lightwhite non-metallic) fényezés a platina (Platinum metallic) színű motorblokkal és a matt szürke (Monolith metallic matt) vázzal kiemeli a K 1600 GTL sziluettjét és érzelemgazdag megjelenését. Ezzel ellentétben a szürke (Thundergrey metallic) szín klasszikus és időtlen megjelenést kölcsönöz a GTL számára. A K 1600 GTL Elegance fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) színben kifinomultságát és exkluzivitását emeli ki. Az első sárvédőn és a légterelő szárnyakon különleges króm betétek hangsúlyozzák szofisztikált és luxus mivoltát.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes