A tisztes helytállás a cél a Nürburgringen

A hétvégén Németország felé veszi az irányt a 220 Volt H-Moto Team, ugyanis a nürburgringi pályán rendezik a német nemzeti bajnokság, az IDM szezonnyitóját. Györfi Alen a Supersport 600-ban, Bódis Richárd a Superbike kategóriában, míg a fiatal Kovács Bálint a Suzuki GSX-R 1000 Cup-ban áll rajthoz. Az utazó csapat azonban nem teljes: Gyutai Adrián betegsége miatt kihagyja a szezonnyitót.

A 220 Volt H-Moto Team élversenyzőinek is megkezdődik a 2017-es szezon. Sajnos azonban nem teljes csapattal vágnak neki a hétvégi, Nürburgringen rendezendő IDM szezonnyitónak, ugyanis Gyutai Adrián betegsége miatt kénytelen kihagyni a viadalt.

Április elején egyszer már ledöntötte a lábáról egy vírusfertőzés, amelynek következtében két és fél hétre kidőlt a munkából, ráadásul a betegségének „köszönhetően” hat és fél kilót fogyott. Úgy tűnt, sikerült leküzdenie, ám újra megtámadta Adrián szervezetét ugyanaz a vírus, sőt, a 26 éves paksi versenyző már az elmúlt hétvégi tesztprogramját is kénytelen volt megszakítani emiatt. Jelenleg is magas lázzal fekszik, és abban reménykedik, hogy az IDM második fordulójában, Zolderben már ő is ott lehet a rajtrácson.

Adrián korábbi betegsége a hétvégi igénybevételnek köszönhetően újra előjött, és ilyen állapotban a legnagyobb felelőtlenség lenne a részünkről, ha a hétvégén versenyeztetnénk. Részt vesz egy komoly kivizsgáláson, hogy kiderüljön, miért támadta meg a szervezetét ez a vírus immár másodszor. Mindenesetre a teljes felépülést követően komoly tesztekkel készülhet a második fordulóra” – fogalmazott Rizmayer Gábor, a csapat sportigazgatója.

Csapattársai viszont a lehető legjobb eredménnyel szeretnék teljesíteni az IDM első versenyhétvégéjét. Bódis Ricsi élete első Superbike viadalán, a Hungaroringen rögtön futamgyőzelemmel zárt, ám azt pontosan tudja, a német bajnokságban való helytállás jóval nagyobb kihívás lesz a számára.

Izgatottan várom a hétvégét, ugyanakkor tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy számomra ez a viadal még tesztverseny lesz, hiszen nagyon keveset motorozhattam az új Suzukimmal, ráadásul fontos alkatrészek csak most, a nürburgringi verseny előtt kerülnek fel a motorra. Persze mindent megteszek majd a jó szereplésért, így abban mindenki biztos lehet, hogy kihozom magamból a maximumot, ám ez mire lehet elég, azt nem tudom. Egy biztos, a hétvégén beteg csapattársamért, Adriánért is húzom a gázt, és nagyon bízom abban, hogy Zolderben már együtt versenyezhetünk” – jelentette ki Bódis Ricsi.

A 2007-es Európa-bajnok Györfi Alen tavaly már két futam erejéig belekóstolt az IDM világába, ám idén már teljes szezont fut a Supersport 600-as kategóriában. Úgy véli, az első versenyek az ismerkedéssel telnek majd, ám ettől függetlenül már a mostani hétvégén is szeretne minél előrébb végezni Yamaha R6-osa nyergében.

Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen régóta terveztük, hogy elindulunk a német bajnokságban. Ez az év mindenféleképpen a tanulásra és a beállítások megtalálására fog elmenni, de mindent megteszünk azért, hogy már idén is a legjobbak között szerepeljünk. Szinte minden pálya új lesz a számomra, ám ez nem akadályozhat meg abban, hogy valamennyi futamon, így most hétvégén is az első öt közelében végezhessek, ami ebben a rendkívül erős mezőnyben jó eredménynek számítana. A meteorológiai előrejelzések sajnos nem ígérnek túl jó időt, de megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból” – fogalmazott Györfi Alen.

A nürburgringi versenyhétvégére utazók legfiatalabbika, a 15 éves Kovács Bálint élete első ezres versenyére készül a Suzuki GSX-R 1000 Cup sorozatban. Bálintnak eddig még nem volt módja kipróbálni idei motorját, így abban reménykedik, sikerül célba érnie és tisztes eredményt elérnie.

“Ismeretlen pályára megyünk, egy szinte ismeretlen motorral, hiszen eddig csak az utcai változatát próbálhattam ki. Ennek fényében azt hiszem, maximális célom a motor és a pálya megtanulása lehet ezen a hétvégén. Ugyanakkor nagyon várom már életem első ezres viadalát, hiszen remek formában érzem magam. Legutóbb egy nem túl erős hatszázas Yamaha R6-sal megjavítottam eddigi legjobb köridőmet a Hungaroringen, ami bizakodásra ad okot” – mondta Kovács Bálint.

A 220 Volt H-Moto Team sportigazgatója úgy véli, a nürburgringi szezonnyitón akár kellemes meglepetést is okozhatnak a versenyzőik, ám a realitás a tisztes helytállás valamennyiük számára.

Hosszú felkészülési időszakon vagyunk túl. Szerencsére többször volt alkalmunk a tél folyamán Spanyolországban edzeni, ami biztosan pozitív hatást fog gyakorolni az egész szezonra. Ricsi a hétvégén kipróbálhatta az új Suzukit, és nagyon elégedett volt ő is és a csapat is a teljesítményével. Egy új kategória és egy új motor több tesztelést igényelt volna, de sajnos erre az idő szűke miatt nem volt lehetőség. Ezért az első verseny még mindig a tesztelésről és a tanulásról fog szólni, de ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel fogja zárni a hétvégét. Alen komoly felkészülési időszakon van túl. Hogy milyen eredményt várhatunk tőle és a versenycsomagjától, azt csak néhány futam múlva fogjuk megtudni. De az biztos, hogy az akaratán és formáján nem fog múlni semmi. Bálint nagyon komoly kihívás elé néz, hiszen ilyen fiatalon egy teljesen új kategóriában kell bizonyítania úgy, hogy még nem tudott az idei versenymotorjával edzeni.  És ez bizony az ő korában még nagyobb nehézség. Bízunk a formájában, és abban a munkában, amit a télen elvégzett. Többször bizonyította már, hogy kora ellenére képes éretten és tudatosan motorozni. Ez pedig biztosan eredményre fog vezetni a szezon során” – árulta el Rizmayer Gábor.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes