Fantasztikusan szerepeltek a 220 Volt H-Moto Team fiataljai

Beváltották a hozzájuk fűzött reményt az elmúlt hétvégén a 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosai. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában a Kecskés-testvérek dupláztak – Bence a Mini GP Stock, míg öccse, Tamás a PW50-es kategóriában –, Varga Tibi kétszer lett második a Mini GP Open-ben, a külön orvosi engedéllyel rajthoz álló Kovács Zoli a Mini GP Stock-ban állt kétszer dobogóra, míg a PW50-ben vitézkedő Szilágyi-fivérek közül Krisztián egy 3. és egy 4., Milán pedig 5. és 7. helyen végzett. Kakuszi Ádám és Somosi Alexander a hétvégén folytatta szereplését az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás
sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban, és a sachsenringi pályán előbbi a nyolcadik, míg utóbbi kilencedikként zárt.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal két helyszínen, a németországi Sachsenringen és Kakucson gurultak pályára, hogy folytassák idei szereplésüket.

Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az idei ADAC Junior Cup sorozatának harmadik állmosásán, a németországi Sachsenringen a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt bizonyíthatták tehetségüket. Mindkét ifjú motoros helyt állt, hiszen Alexnek továbbra sem szakadt meg a jó sorozata, és a negyedik futamon is a legjobb tíz között végzett, ezúttal a 9. helyen zárt.

Annak ellenére, hogy ismét sikerült a legjobb tízbe bekerülnöm, nem vagyok elégedett a mostani teljesítményemmel. Vizes pályán rajtoltunk el, így sajnos óvatosabban kellett motoroznom, ezért nem tudtam valóra váltani az előzetes tervemet, hogy a dobogóért küzdjek.

Fontos pontokat szereztem az összetett szempontjából, és azt remélem, hogy augusztusban Brno-ban végre összejön az, hogy a legjobbakkal harcolhassak” – jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám viszont nagyon jól szerepelt, hiszen mind az időmérőn, mind pedig a futamon legyőzte csapattársát, és eddigi legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen végzett.

Életem első vizes pályás versenyét teljesítettem, ennek ellenére mindent megtettem a jó szereplésért. Ahogy teltek a körök, úgy lettem egyre magabiztosabb, előztem is, így nagyon elégedett vagyok a nyolcadik helyemmel. Külön öröm a számomra, hogy a verseny első köreihez képest a végén már tíz másodperccel jobb köridőket teljesítettem, azaz fokozatosan gyorsultam” –mondta Kakuszi Ádám.

A két fiatal edzője, Kispataki Viktor szerint a körülmények rendesen átírták az előzetes várakozásokat, ám ennek ellenére mindkét fiatalnak sikerült a legjobb tíz között végeznie, ami nagyon bíztató a jövőre nézve.

Az időjárás jelentősen befolyásolta Ádám és Alex teljesítményét. Miután az időmérő nem sikerült túl jól, hiszen a huszonkettedik és a huszonötödik helyről vágtak neki a versenynek, ám így is mindketten a legjobb tízben végeztek a saját értékelésükben.

Ádám minden dicséretet megérdemel, hiszen nagy pályán most versenyzett először vizes aszfalton, ennek ellenére folyamatosan gyorsult, szép előzéseket mutatott be” – állította az egykori vb-motoros.

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára Kakucson folytatódott az idei bajnoki szezon, mégpedig hatalmas sikert hozva. A PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi az előző versenyhétvégéhez hasonlóan ismét duplázott, míg a Szilágyi-testvérek közül Krisztián is felállhatott egyszer a dobogóra – harmadik lett –, míg a második futamban negyedikként intették le, testvére, Milán pedig egy 5., és egy 7. hellyel zárta a hétvégét.

Sajnos Szilárd Zalánt az első futam felvezető körében kilökték a motorjával együtt, és az eséstől végül kisebb agyrázkódást szenvedett. Beszállították egy kórházi kivizsgálásra, de szerencsére nem állapítottak meg komoly bajt.

A Mini GP Stock kategóriában testvéréhez hasonlóan Kecskés Bence sem talált legyőzőre, mindkét futamot megnyerte, míg a külön orvosi engedéllyel rajtoló Kovács Zoli szintén mindkétszer dobogóra állhatott: az első futamon a második helyen intették le, míg a második versenyen harmadikként zárt, ami nagyon szép teljesítmény ahhoz képest, hogy a keze egész múlt héten még gipszben volt.

Sajnos, ami Zoli kezéről lekerült, az Bencéére rá-, illetve visszakerült, ugyanis az Olasz Utánpótlás Bajnokságban is induló motoros egy esés következtében ismét eltörte a bal keze kézközépcsontját – pár hete ugyanitt volt hasonló sérülése –, így négy hétig biztosan nem ülhet motorra, azaz a hétvégi olasz futamot is kénytelen kihagyni.

A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi is remekelt, hiszen mindkét futamon a második helyen zárt. Az ifjú tehetség hamar megszokta új kategóriáját, így akár a kategória bajnoki címért is harcban lehet.

Kép: Háfra Zsolt, 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes