BMW Motorrad Boxer Kupa 2.0

A 2018-as szezonban induló BMW Motorrad Boxer Kupa 2.0 a közkedvelt versenysorozat hivatalos, új felvonása. Már az alap információk is sok izgalmat ígérnek: akár 30 csapat is versenyezhet egymással az azonos, de külön a versenypályára felkészített BMW R nineT Racer motorkerékpárokkal. Így csak a motoros tudása, bátorsága és egy kis szerencse dönt a győzelemről vagy a vereségről.

A BMW Motorrad Boxer Kupa 2.0 az IDM (Nemzetközi Német Motorkerékpár Bajnokság) keretein belül kerül megrendezésre 2018-ban.

A részvétel feltételei

Azon 18 év feletti motorosok jelentkezhetnek, akik német B (vagy magasabb kategóriás) licenccel, illetve más FIM egyesület hasonló licencével rendelkeznek. A BMW Motorrad Boxer Kupa 2.0 versenysorozat további részvételi követelménye, hogy a versenyző rendelkezzen a maximum 30 darab BMW R nineT Racer Boxer Kupa speciális modell egyikével, egy motorkerékpárhoz pedig maximum négy motoros regisztrálható. További információ a jelentkezésről 2017. augusztusától lesz elérhető.

A versenygépek

A Boxer Kupa 2.0 a BMW R nineT Racer alapmodellre épít. A klasszikus, félig burkolt sportmotor hajtásáról az 1170 köbcentiméter hengerűrtartalmú, lég-/olajhűtésű, erőteljes boxermotor gondoskodik 81 kW (110 LE) teljesítménnyel, amely hatfokozatú sebességváltóhoz csatlakozik.

A „Boxer Kupa” speciális modell többek között az alábbi kiegészítőket tartalmazza:

– Wilbers első villa

– Wilbers rugóstag

– Ilmberger szelepfedelek, motorspoiler és idomtakaró

– Akrapovič sportkipufogó-dob és titán leömlők

– Brembo fékbetétek

– Müller Präzision „High End” kormány-lengéscsillapító

– BMW Motorrad ABS verseny-beállítással

Az oldaltámaszt, tükröket, rendszámtábla-tartót és az irányjelzőket el kell távolítani a versenyzés miatt. A motorkerékpár a versenyszezon után visszaalakítható eredeti, közúti állapotába. A teljes esélyegyenlőség értelmében további átalakítás nem engedélyezett az optikai változtatásokat (fényezés, fóliázás, matricák) leszámítva. Minden alkatrésznek a szabályzatban leírtaknak kell megfelelnie, a tuningolás semmilyen formája nem engedélyezett.

A BMW Motorrad Boxer Kupa – egy hagyományokkal rendelkező versenysorozat

Már 2001 és 2004 között a BMW Motorrad Boxer Kupa első nemzetközi változata is kiváltképp vonzotta a közönséget. A MotoGP, a Superbike és az Endurance világbajnokság egyik betétfutama volt, amelyben a résztvevők azonos BMW R 1100 S motorkerékpárokkal versenyeztek.

Már akkoriban is Európa-szerte nagy figyelemmel kísérték a versenysorozatot és nem csak a híres vendégmotorosok, mint például Randy Mamola márkanagykövet miatt.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes