Aki belemegy a csatákba, az néha hibázik

A hétvégén a belgiumi Zolderben folytatódott a német nemzeti bajnokság, az IDM, ahol ezúttal Györfi Alen képviselte a 220 Volt H-Moto Team csapatát. A korábbi Európa-bajnok ezúttal nem tudta megismételni az eddigi remeklését, és a számára ismeretlen zolderi pályán végül a nyolcadik helyen intették le az első futamon, míg a másodikon bukott.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka úgy tűnt, hogy a belgiumi Zolderben rendezett IDM bajnoki hétvégéig élete formájában versenyez.

Ám ezúttal Györfi Alen tehetsége is kevésnek bizonyult arra, hogy pályaismeret nélkül harcban tudjon lenni a legjobbakkal. Noha ezúttal már csütörtökön pályára gurulhattak a motorosok, ám a tökéletes beállításhoz kevés volt ennyi edzéslehetőség. Az időmérőn hiába javult körről körre az ideje, végül a 11. rajthelyre kvalifikálta magát, így ennek fényében a szombati versenyen elért 8. helye megsüvegelendő teljesítmény volt.

Vasárnapra aztán állítottak a Yamaha R6-on, ami meg is látszódott a teljesítményén. A 220 Volt H-Moto Team versenyzője folyamatosan jött előre a futam első három körében – már a hatodik helyen haladt – amikor az egyik kanyarban bukott, így a futam feladására kényszerült. Alen összesen kilenc pontot szerzett a hétvége két futamán, amivel visszacsúszott az összetett pontverseny hatodik helyére, ám három hét múlva Schleiz-ben javíthat, bár a zolderihez hasonlóan azon a ringen sem motorozott még sosem.


Már az első edzésen tudtam, hogy nehéz hétvége elé nézek, mivel Zolderben eddig még sosem motorozhattam, ráadásul igen nehéz a vonalvezetése. Az edzéseken sokat kerestük a beállításokat, ám
utóbb kiderült, nem sikerült tökéletesen eltalálni. Az első versenyen egész jó tempót futottam, de sajnos az ötödik kör után a Yamaha hátulja elkezdett csúszkálni, így ahelyett, hogy a dobogós helyekért küzdöttem volna, visszaestem a nyolcadik helyre.

A tapasztalatok alapján a vasárnapi, második futamra változtattunk a beállításokon, aminek köszönhetően megfelelő tempót és ritmust tudtam tartani a legjobbakkal. Sajnos azonban nem sokáig, mert az egyik sikánba bemenet elment a motorom eleje, és elestem. Ez benne van a versenysportban, aki belemegy a csatákba, az néha hibázik” – jelentette ki Györfi Alen.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes