Triumph Bobber Black

A 2016-ban útjára indított Bonneville Bobber elismerést szerzett világszerte a brit márka rajongóinak körében. A Bobbert eredetileg a háború utáni motorok inspirálták, amelyek a legmagasabb teljesítmény érdekében szélsőségesen minimalista megjelenést
követeltek. A Bonneville Bobber lenyűgöző kézműves munkát idéző, egyéni stílusa az 1200-as Bonneville motorral, ebben a modellben jellegzetes hangzással rendelkezik.


A most megjelent Bobber Black a Bobber alacsony, izmos és minimalista,  céltudatos megjelenését ötvözi a sötét tónussal.

A Bobber Black együléses, a minimális karosszéria, a merev hátsó és a formás benzin tartály, valamint a vágott sárvédők által ölelt küllős kerekek, egy autentikus akkumulátortartó rekesszel, és a régi időket idéző borítással és ezt övező rozsdamentes acél szíjjal varázsolja elénk a múlt század közepét.


A két csábító szín közül a Bobber Black egy klasszikus fényes felületet ad, míg a matt változat a mai divat irányzatoknak kíván megfelelni.
A Triumph fékek a Bonneville sorozatból ismert ABS-szel, a Bobber Black esetében
elől 310 mm-es tárcsákkal, Brembo kétdugattyús féknyergekkel szerelt. Hátul egyetlen tárcsa és egy dugattyús féknyereg segít be a lassításba.

A vékony, 47 mm-es Showa patronos első villák, 90 mm-es rugózással jobb visszajelzést adnak az útról. Az új, “kövér” 16 hüvelykes, még mindig klasszikus, küllős első kerék, fekete peremmel és a speciálisan kifejlesztett Avon Cobra gumikkal erősebb és izmosabb benyomást kelt. A Bobber Black a jelentős fejlesztések mellett megtartja a műszaki újításokat, amelyek most már a Bobberrel azonosak – mint például a gyönyörű és egyedi lebegő alumínium üléstartó, konzolos támasztékkal, állítható pozícióval, a merev hátsó váz megjelenés és a rejtett technológiai csomagolás elegáns monoshock hátsó rugózást takar.

A Bobber Black mindössze 688 mm-es ülésmagassággal rendelkezik, amely kiváló ergonómiát és bizalomépítő alacsony súlypontot kínál.
A Bobber Black új 5 colos, teljes LED-es fényszóróval, egyedi LED-es nappali menetfénnyel és a Triumph márkára jellemző, háromszög márkajelzéssel készül. A hosszú távú cirkálást könnyebbé teszi a sebességtartó automatika, ami könnyen hozzáférhető a bal oldali kapcsolóról.


A kritikusok által is elismert 1200 köbcentis, nagy nyomatékú soros, két hengeres motor, karizmatikus 270 °-os gyújtás eltolással eredeti Bobber dallamot játszik. Az erőforrás kategóriájában vezető nyomatékot és teljesítményt biztosít az alacsony fordulatszám tartományban. A csúcsnyomaték 106 Nm 4000 fordulat / percnél, teljesítménye 77 lóerő 6100-as percenkénti főtengely fordulatnál. A Bobber Black egy új, fekete „kettős
vágással” készült hangtompítóval rendelkezik. A légszűrőház dupla szűrős kialakítással segíti a motor működését. Az új Bonneville Bobber Black folyadékhűtésű motorja 16 000 km-es szervizintervallummal biztosítja a probléma mentes használatot.

A kikapcsolható kipörgésgátlás mellett rendelkezésre áll az időjárási vagy vezetési stílusokhoz igazodó teljesítmények beállításának lehetősége. A legkorszerűbb indításgátló rendszer jeladója került a Triumph kulcsba. A Hot Rod hatás és a hangzás egyedivé tétele érdekében több, mint 120 egyedi kiegészítőt kínál a gyártó. A katalógusban kormány, rövid sárvédők, csomagtartó, utasülés, fűtött markolatok és az elegáns alumínium Vance & Hines hangtompítók is helyet kaptak. A Bobber Black tulajdonosának jó felismerhetősége érdekében négy alkalmi póló, egy divatos nadrág és egy stílusos bőrnadrág került a ruházati kollekcióba.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes