Az új BMW K 1600 Grand America

A BMW Motorrad bemutatja legújabb túra motorkerékpárját, amelyet a két keréken átélhető legkényelmesebb utazás aspektusai szerint váltottak valóra a tervezők. A BMW K 1600 Grand America az idén november 7 – 12. között Milánóban, a világ legnagyobb
motorkerékpár szalonjaként számon tartott EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo e Motociclo) kiállítás és vásár színpadán ünnepelte világpremierjét. A BMW K 1600 B modell műszaki alapjaira épülő újdonság a soros hathengeres erőforrás letaglózó teljesítményét megannyi exkluzív felszereltségi tétellel ötvözi, amelyek a hosszúra nyúló utazásokat nem csupán végtelenül kényelmessé, de az amerikai országutak nyújtotta szabadság érzésével egyszersmind felejthetetlen élménnyé is varázsolják – akár egyedül, akár utassal motorozva.


Kétkerekű élmény amerikai stílusban


A BMW K 1600 Grand America az Egyesült Államok végtelen útjait átjáró kiegyensúlyozott, luxus színvonalú motorkerékpározás szenvedélyének megtestesítője, amelynek megalkotásakor a tervezők a BMW K 1600 B modell „bagger” koncepcióját számos egyedi opcióval egészítették ki. A motorkerékpár oldalát meghatározó, dinamikusan lejtő vonalvezetés mellett egy könnyen felismerhető, csepp alakú sziluett képez elegáns hidat a magasra húzott szélvédő és az alacsonyan elhelyezett hátsó oldaldobozok között.

A krómozott kipufogóvégek párhuzamosak az úttal, s így tökéletesen harmonizálnak a BMW K 1600 Grand America egyszerre elegáns és áramvonalas kialakításával. A modell hamisítatlan kiállását az utas háttámlával kiegészített topcase fokozza, miközben az újdonság nem csupán tágasabb helykínálatot, de minden korábbinál kényelmesebb
üléseinek köszönhetően jelentősen hosszabb utazásokat is lehetővé tesz. A topcase ugyancsak a végtelenbe nyúló kétkerekű kalandok félreérthetetlen szimbóluma.


Kiegészítő féklámpa a topcase-be integrálva
A BMW K 1600 Grand America kialakítását a tengerentúl egyedi motorkerékpárjai ihlették, ami számos elemén visszaköszön. A topcase-en például egy kiegészítő féklámpa is helyet kapott, amely összetéveszthetetlenül egyedi megjelenést eredményez. A harmadik féklámpa ráadásul kiválóan harmonizál az oldaltáskákba integrált lámpapárral, amelyek nem csupán féklámpaként, de irányjelzőként is funkcionálnak. A modell mindegyik fényforrása LED technológiával világít.


Exkluzivitás felsőfokon: egyedülálló „Style” csomag sárga/fekete fényezéssel
Alapfelszereltségként az új BMW K 1600 Grand America erőteljesen elegáns fekete (Blackstorm metallic) fényezést visel, miközben az oldalidomokra a BMW logó mellett a
motortípusra utaló modell megjelölés is felkerült. Az üzemanyagtartály közepén mindezeken felül egy prémium minőségű embléma olvasható, rajta a „K 1600 Grand America” felirattal. A kifejezetten a BMW K 1600 Grand America számára összeállított „Style” csomag még tovább nyomatékosítja a modell exkluzivitását.

A csomag része a sárga/fekete (Austin Yellow metallic / Blackstorm metallic) árnyalatokkal dolgozó kéttónusú fényezés, valamint az első sárvédő elegánsan krómozott díszítése.
Soros hathengeres erőforrás kivételes menetteljesítménnyel
A BMW K 1600 Grand America letaglózó teljesítménye minden utazást magával ragadó élménnyé varázsol. A BMW Motorrad hathengeres erőforrásának legkorszerűbb változata minden motorozási szituációban könnyedén, késlekedés nélkül adja le teljesítményét.

A hathengeres motorkerékpár erőforrások legkompaktabban beépíthető etalonja percenkénti 7 750 főtengely-fordulatnál 118 kW / 160 lóerő maximális teljesítmény leadására, percenkénti 5 250 fordulatnál pedig 175 Nm csúcs forgatónyomaték előállítására képes. A mindennapokban mindez nem csupán korlátlannak ható erőtöbblet, de kivételes menetteljesítmény képében ölt testet. A motorkerékpár végsebességét a tervezőmérnökök 162 km/óránál (101 mérföld/óránál) maximálták figyelembe véve, hogy a kategóriában népszerű egyedi felszereltségek (különösen a hátsó részen) jelentősen befolyásolhatják a tengelyterhelés eloszlását. A BMW K 1600 Grand America minden motorozási szituációban kivételes menetteljesítményt, stabilitást és biztonságot garantál.


„Dynamic ESA” elektronikus futóműállítás és hátramenet-segéd már az alapfelszereltség részeként
Az új BMW K 1600 Grand America kimagasló, egyszerre dinamikus, kényelmes és stabil
menettulajdonságaihoz nem csupán a letaglózó teljesítményű erőforrás, de az alapfelszereltség
részeként kínált „Dynamic ESA” elektronikus futóműállítás is
nagymértékben hozzájárul. A technika az alapbeállításként aktivált „Road” üzemmódban teljesen automatikus lengéscsillapító beállítást kínál, a legmagasabb szintű komfortot és gyakorlatilag minden útfelületen a lehető legkiválóbb tapadást helyezve előtérbe. A „Road”
üzemmód mellett ráadásul a „Cruise” beállítás is az alapfelszereltség részeként aktiválható, amely kiváltképp lágy lengéscsillapító hangolást és felettébb kényelmes futást garantál. Az újdonsággal való manőverezést az ugyancsak alapfelszereltségként kínált hátramenet segéd hivatott megkönnyíteni. A rendszer a kormánypanel bal oldalán elhelyezett gomb megnyomásával aktiválható, a gomb nyomva tartásával pedig a motorkerékpár mozgásba hozható.

Kényelmes „Feet Forward” üléspozíció a hosszúra nyúló utazásokért
A motoros és az utas rendkívül kényelmes üléspozíciója nagymértékben hozzájárul a BMW K 1600 Grand America által nyújtott páratlan utazási komforthoz – még a legextrémebb
távolságokon is.

Az újdonságot a BMW Motorrad már az alapfelszereltség részeként lábtartópadokkal szereli fel, amelyeknek köszönhetően a motoros ún. „Feet Forward” üléspozíciót pozíciót is felvehet. Az alacsony hátsó váz és a 70 milliméterrel csökkentett ülésmagasság eközben gondoskodik róla, hogy a motoros utasa is kényelmes pozícióban üljön. Az opcionális extra felszereltség részeként ráadásul az utas számára is elérhetők a lábtartópadok.
Tökéletes időjárás elleni védelem a magas szélvédőnek köszönhetően
A BMW K 1600 Grand America széleskörű alapfelszereltségének a prémium minőségű bukócső, a markolat- és ülésfűtés, a sebességtartó automatika és a magas szélvédő is része.

Ez utóbbi a messzire hátranyúló oldalidommal kiegészülve tökéletes védelmet garantál, legyen szó akár szélről, akár más, nem kívánt időjárási jelenségről. A friss menetszélről igény szerint integrált légcsatornák gondoskodnak. Az újdonság alap felszereltségébe a navigációs rendszer előkészítésével kiegészített audio rendszer is
bekerült. Az opcionális extra felszereltség gyárilag elérhető tételei közé többek között a Pro váltóasszisztens, az intelligens segélyhívó rendszer (Magyarországon jelenleg nem elérhető), a komfort csomag, a biztonsági csomag, különböző magasságú ülésekés a kovácsolt kormány is
belekerült. A BMW Motorrad tartozékok kimeríthetetlen palettája ráadásul további egyedi opciókat is kínál.

Szöveg és kép: BMW Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes