Kovács Bálint a TOP ötben végzett Katarban

Alaposan bekezdett Kovács Bálint a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában. A múlt hétvégi duplafutamos versenyen a 220 Volt H-Moto Team 16 éves motorosa azonnal letette a névjegyét, ugyanis mindkét versenyen hibátlan motorozást bemutatva az ötödik helyen végzett, és a megszerzett 22 pontjával az ötödik helyen várja a bajnokság – február első hétvégéjén rendezendő –  folytatását összetettben.

Nagy lehetőséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési időszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A 220 Volt H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600 kategóriájában.

A 16 éves motoros már be is mutatkozott az elmúlt hétvégén a Losail Ázsia Bajnokságban, mégpedig egy Kawasaki nyergében. A premier remekül sikerült, hiszen Bálint a korábbi teszthez képest is folyamatosan javulva a második sorba kvalifikálta magát, majd mindkét versenyen ötödik lett egy olyan mezőnyben, ahol többek között olyan pilóták álltak rajthoz, mint a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi.

„Túl vagyok az első katari versenyhétvégémen, és már most látom, milyen nagyszerű lehetőséget biztosított számomra a csapatom, hogy felkészüljek a jövő évi szezonomra. A teszteket követően most kicsit nehezebben lendültem bele, de szerencsére az időmérőn már megtaláltam a kellő tempót, így a hatodik helyről várhattam a rajtot. Az első futamon minden a lehető legnagyobb rendben ment, sokáig versenyben voltam a negyedik helyért, de végül az ötödik pozícióban intettek le. Sajnos a második futamon elrontottam a rajtomat, így az élmezőny elhúzott tőlem, én pedig egy rövid küzdelem után teljesen egyedül motorozva ismét az ötödik helyet szereztem meg.

Amennyiben nem rontottam volna el a rajtot, illetve ezúttal is sikerült volna javítanom a köridőmön, talán meglehetett volna a negyedik hely is. Ám bemutatkozásnak abszolút nem rossz ez az eredmény ebben a mezőnyben, és már most tudom, hogy miben kell fejlődnöm ahhoz, hogy közelebb kerüljek az élmezőnyhöz. Nagyon hálás vagyok a sok segítségért Rizmayer Gábornak, hiszen az ő tanácsai nélkül nem jött volna össze ez az eredmény” – fogalmazott Kovács Bálint, aki 22 pontjával az összetett pontverseny ötödik pozíciójából várja a február eleji folytatást. A csapat sportigazgatója elsősorban azt emelte ki tanítványa teljesítményével kapcsolatban, hogy az elrontott rajton kívül hiba nélkül motorozott egy olyan pályán, ahol most járt életében először. És ez nagyon bíztató a katari és a 2018-as szezont nézve.

Jól sikerült Bálint bemutatkozása, és elmondható, amit terveztünk, azt meg is valósítottuk. Mindenkit meglepve folyamatosan javított a tempóján, és ami a jövőjét figyelembe véve talán a legfontosabb, hiba, illetve bukás nélkül, eredményesen teljesítette a tesztet és az első versenyhétvégét. Erre a bemutatkozásra lehet majd építeni mind itt Katarban, mind pedig a 2018-as szezonban, ami komoly kiugrási lehetőség lehet Bálint számára” – mondta Rizmayer Gábor. A bajnokság állása két futamot követően: 1. Saeed Al Sulaiti 50 pont, 2. Mashel Al Naimi 36 pont, 3. Nasser Al Malki 33 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 29 pont, 5. Kovács Bálint 22 pont.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes