Yamaha YZ65

2018-ban bemutatkozik a teljesen új YZ65, mely hosszú évek óta az egyik legizgalmasabb és műszakilag legfejlettebb ifjúsági verseny-motorkerékpár. A teljesen új motorral és vázzal rendelkező, valamint az YZ450F által ihletett külső kialakítású 2018-as YZ65 remekül kihangsúlyozza a Yamaha elkötelezettségét az ifjúsági motokrosszvilág felé, és remek kezdési alapot biztosít a jövő bajnokai számára.

Az YZ65 ideális továbblépési lehetőséget jelent a Yamaha PW50 és TT-R gyermek-motorkerékpárokról, megnyitva a motorozás csodálatos világát a fiatal motorosok és családjaik előtt, és bevezetve a jövő bajnokait a motokrossz rejtelmeibe.

Azáltal, hogy a kategória legjobb felszerelései állnak a rendelkezésükre, az YZ65 motorosai a legtöbbet hozhatják ki magukból a versenypályán. Az idősebb korcsoportok számára is rendelkezésre álló YZ motorkerékpároknak és a Yamaha bLU cRU motorostámogató programnak köszönhetően pedig a versenyzők remek alapokat kapnak karrierjük beindításához és ahhoz, hogy a motokrosszversenyzés csúcsára verekedjék magukat.  Az YZ65 segítségével mindenki profi motorosokhoz méltó feltételekkel indulhat.

Egyenletesen üzemelő, erős és könnyen használható 65 cm³-es motor

Az új YZ65 meghajtásáról egy újonnan tervezett, 65 cm³-es, kétütemű, folyadékhűtéses motor gondoskodik, melynek kimondottan versenycélokra tervezett rezgőszelep rendszeres forgattyúsháza kiváló és azonnali gázreakciót biztosít a teljesítménysáv egészén, a digitális CDI-rendszer pedig pontos szikráztatást tesz lehetővé, a motorfordulatszám felügyelete mellett.

A Yamaha iparágvezető a teljesítményszelep-tervezésben, ennek megfelelően az YZ65 kipufogócsatornája egy mechanikus Yamaha teljesítményszelep-rendszerrel (Yamaha Power Valve System – YPVS) rendelkezik, mely gondoskodik az egyenletes teljesítményleadásról, és nagyobb teljesítményt tesz lehetővé az alacsony és közepes fordulatszám-tartományokban a nyomatékleadás optimalizálásával. A finom működésű, hatfokozatú sebességváltóval az YZ65 motorosa a legkülönbözőbb pályákon is maximális teljesítményt nyújthat. Az YZ65-öt használó motorosok és szüleik biztosak lehetnek benne, hogy ez az egyenletesen üzemelő, könnyen használható, erős és győzelemere termett motorkerékpár kategóriája egyik legtartósabb és legmegbízhatóbb modellje. Erről a nagy befogadóképességű, mégis kompakt méretű, optimális tömlőelvezetésű hűtő gondoskodik, mely a legkeményebb versenykörülmények között is maximális hűtési hatékonyságot biztosít.

Könnyed és stabil kezelhetőség

Annak érdekében, hogy az YZ65 motorosai a lehető legjobban kihasználhassák a motor teljesítményét, a Yamaha tervezői kifejlesztettek egy teljesen új, félig kettős bölcsővázat, mely a könnyed és stabil kezelhetőség érdekében leválasztható alumínium segédvázzal és könnyű alumínium lengőkarral rendelkezik.  A váz alkatrészeinek kedvező tulajdonságait tovább erősítik az első, 60/100 14″-os és a hátsó, 80/100 12″-os gumiabroncsok. Az YZ65 mindezek mellett az alapárért cserébe sportos, hullámos peremű féktárcsákat kínál, melyek könnyebbek a hagyományos féktárcsáknál, és jobb öntisztító képességgel rendelkeznek, ami kimondottan hasznos a piszkos körülmények között.

Prémium minőségű első és hátsó felfüggesztési rendszerek

A kivételes kezelhetőség és a hatékony lengéscsillapítás érdekében az új YZ65 kiváló minőségű, 36 mm-es KYB első villával rendelkezik, mely valóban stabillá teszi a motorkerékpár első részét, magabiztos kanyarvételt téve lehetővé. A teljes körűen állítható, versenycélokra készült első rész számos különböző pályakörülményhez és motorozási stílushoz beállítható.

Az alumínium lengőkar és a Monocross típusú hátsó felfüggesztési rendszer lágy és stabil motorozást biztosít, és kimondottan a magas fokú vezetési kényelem szem előtt tartásával készült.  A csatolókar nélküli felfüggesztés-kialakítás csökkenti a rutinkarbantartások szükségességét, és az egész rendszer úgy készült, hogy a motorkerékpár alja a legnehezebb pályákon se érhesse el a talajt, így segítve megőrizni a motorosnak az irányítást.

Tökéletes irányíthatóság

Az YZ65-öt úgy terveztük, hogy egy teljes körű csomagot alkosson, a versenyek megnyeréséhez szükséges motorteljesítménnyel, agilis irányíthatósággal és osztályelső tartóssággal. Az ülésprofil és a külső panelek is úgy készültek, hogy a motoros könnyedén áthelyezhesse testsúlyát előre vagy hátra fékezés, gyorsítás vagy kanyarodás közben, ami tökéletes irányíthatóságot eredményez – az ülésen ülve vagy a lábtartókon állva egyaránt. Emellett az YZ65 négy helyzetbe állítható, elvékonyodó kormánya különböző testméretű és testalkatú motorosok számára is kényelmesen beállítható.

Tiszta YZ versenygének

Az YZ65 alapfelszereltségként tiszta YZ versenygéneket tartalmaz. A versenykék burkolatot, a merész grafikákat és a kék felniket a Yamaha YZ450FM MXGP motorkerékpárja ihlette, és az ifjúsági krosszmotor minden kulcselemét ugyanaz a mérnöki csapat alkotta, mely a vállalat többi YZ verseny-motorkerékpárjáért is felelős.

Szöveg és kép: Yamaha Motor Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes