APRILIA MOTOGP 2018

Az Aprilia büszke, hogy ott lehet a MotoGP világbajnokságban, és meggyőződésük, hogy a tavalyi szereplésük alapján van helyük ebben a közegben.- ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a csapat tartott. Noale-ban a Verseny Osztály munkája a 2017-es szezon során összefonódott az RS-GP projekttel, amelynek köszönhetően folyamatos fejlődésen ment keresztül az Aldo Drudi által vezetett csapat. Ezt az együttműködést fonták szorosabbra a 2018-as szezonra, az eredmények maximalizálása érdekében.


A szezon utolsó része fordulópont volt az Aprilia számára. A hatodik hely – amelyet Aleix Espargaró megszerzett a spanyol pályán Aragonban – a győztes mögött kevesebb, mint hat másodperces hátrányt mutatott, majd ezt követően Japánban és Ausztráliában bizakodásra adott okot az edzéseken nyújtott jó teljesítmény. Azonban az álmok nem váltak valóra  Phillip Island-en a mezőnyt vezető csoportban elszenvedett szerencsétlen sérülés következtében.
A 2018-as szezonban az Aprilia ugyanazt a motor építési filozófiát követi, mint az előző években, de minden szempontból kifinomultabb és fejlettebb technológiával. A technika mellett rendkívül motivált versenyző párossal célozza meg a legmagasabb szinteket a rangsorban. Aleix Espargaró mellett Scott Redding lesz a márka másik pilótája ebben az évben. Az 1993-ban született angol versenyző az ötödik MotoGP szezonra érkezik első gyári csapatához.
Egy teljesen új vázzal, új súlyeloszlást sikerült elérni, ami talán az egyik legfontosabb szempont a modern MotoGP motorkerékpároknál. A légbox és a kipufogórendszer is új, az exkluzív, keskeny V4-es blokk teljesítményét is frissítették. Az alváz mellett nagy változások történtek az első felfüggesztésnél, az új alkatrészt a szezon során folyamatosan fejlesztik.
A technikai jellemzők tesztelése a szezon előtt már megtörtént, a szerzett tapasztalatok alapján a fejlesztési irány jó, amit a március 18-án kezdődő szezon első versenyén lehet pontokra váltani.
Aleix Espargaró: Az elmúlt évben néhány nagyon jó versenyt futottunk, és csak hibákon múlt a végső helyezésünk a ranglistán. Nagyon bizakodunk, a csapat jól működik, és az új RS-GP fejlesztése a megfelelő irányba halad. Minden riválisunk sokat javult, hiszen a MotoGP a legmagasabb szintű bajnokság, de biztos vagyok benne, hogy közel leszünk a csúcshoz. Pozitívan gondolkodom, jól felkészültem az új szezonra, és hiszek az irányban, amerre megyünk.
Scott Redding: Ez az első évem, mint gyári versenyző, és azt kell mondanom, hogy eddig nagyon pozitív élményeim vannaK. Miután egy csapat áll mögöttem, ami támogat és velem együtt dolgozik, hogy javuljon a motor, nagy motivációt ad. Sikerült tökéletesíteni apróságokat, és kísérleteztünk olyan megoldásokkal is, amelyek a szerencsejáték kategóriába tartoztak, de mindig meghatározott célokkal tettük mindezt. Nehéz nekem most előre jeleznem bármit, hiszen továbbra is szoknom kell az RS-GP-t, és ezzel egyidejűleg a 2018-as modell fejlesztésén is dolgozunk. A legutóbbi Qatar-i teszteknek köszönhetően újabb lépést tettünk előre, és sikerült közelebb kerülnöm csapattársamhoz, közeledve az első futamhoz.
Fausto Gresini – csapatvezető: Ez fontos szezon lesz számunkra. Aleix második évében Aprilia-val képes lesz kihasználni az elmúlt szezonban szerzett tapasztalatokat, ahol megtanult egy új csapattal és egy új motorkerékpárral dolgozni. Gyorsan alkalmazkodott és lehetővé tette számunkra, hogy néhány fontos eredményt hozhassunk, motiválva ezzel a csapatot. Scott először kap helyet gyári csapatban. Még mindig nagyon fiatal, de sok tapasztalata van már a MotoGP-ben. Már megvan az esélyünk arra, hogy szakmai hozzáállását és technikai bátorságát a teszteken felhasználhassuk a 2018-as RS-GP fejlesztése érdekében.

Szöveg: Buny

Kép: Aprilia

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes