BMW Boxer Kupa 2018

A 2001-től 2004-ig tartó időszakban a nemzetközi BMW Motorrad  BoxerCup egyes futamait nézők ezrei láthatták a MotoGP és a Superbike Világbajnokság keretein belül. Most a BMW Motorrad ismét versenypályára küldi a boxer motorját. Az új BMW Motorrad BoxerCup 2018 tavaszán indul, minden versenyző azonos BMW R nineT Racer motor kerékpárokkal áll rajthoz, amelyeket módosítottak a versenyzéshez.


A  szezonnyitó 2018. június 23-án / 24-én kerül megrendezésre az ADAC kupa részeként klasszikus helyszínen a Sachsenringen.

A többi verseny a Nemzetközi Német Motorkerékpáros Bajnokság (IDM) keretei között zajlik majd. Egyenlő versenyfeltételek azonos gépekkel a stílus és egyéniség jegyében. A szabályok ígérnek néhány izgalmas akciót, a győzelem és a vereség kizárólag a versenyzők képességén és hozzáállásán múlik. A versenyzők BMW R nineT Racer sportmotorokkal versenyeznek, a lég/ olajhűtésű, 1170 köbcentis bokszer motorral hajtott motorok 81 kW (110 LE)teljesítménnyel rendelkeznek. Minden versenymotoron azonos módosítások vannak, ideértve az első villákat és a Wilbers elemeket, a fejidomot, motorblokkot, hátsó idomokat és a titán Akrapovic kipufogót.

A motorokon BMW Motorrad verseny ABS-szelszerelt Brembo fékek és egységes Metzeler gumiabroncsok vannak. Minden motorkerékpár a BMW Motorrad központban készül Münchenben. A tükrök, rendszámtábla tartók, lámpák eltávolítása után a lecsupaszított motorokra kerülnek a módosítások. Azonban a verseny szezon végén visszaállítható az eredeti állapot, és közúti használatra alkalmassá válik. Annak biztosítása érdekében, hogy minden versenyző ugyanolyan eséllyel induljon, az optikai módosításoktól a festéstől a matricák felhelyezéséig más átalakítás nem engedélyezett. Minden alkatrész és kopó alkatrész használata pontosan meghatározott és szabályozott. A BMW Motorrad Boxer Cup kezdő mezőnye 30 férőhelyes az első évben.

A rendszeres versenyzők mellett, közismert vendégversenyzők is részt vesznek két VIP motornyergében a versenyeken. 18évesnél idősebb és belföldi B licensz (vagy magasabb), vagy egy hasonló FIM licensz a feltétele a részvételnek. A Boxer Cup különleges kiadású BMW R nineT Racers megvásárlása a verseny másik előfeltétele. A résztvevők négy különböző variáció közül választhatnak vásárláskor. Az ajánlatok tartalmazzák az alapvető csomagot, amelyben csak a motor van, és egészen a VIP csomagig, ami már tartalmazza a motor szállítását és tárolását, a biztosítást, a verseny hétvégeken való étkezést és más előnyöket. A BMW Motorrad lehetővé teszi a motor bérlését is az egész szezonra. Re gisztrálnia honlapon lehet.


A BMW Motorrad BoxerCup szezon június 23-án és 24-én kezdődik az ADAC Classic-en a németországi Sachsenringen (GER) és összesen hat verseny hétvégét tartalmaz. A második körben július 7-én és 8-án, Zolderben, Belgiumban rendeznek futamot. Ezt követi a Schleiz-i futam (július 28-án / 29-én), majd a Lausitzringen (augusztus 25. és 26.),valamint a legendás TT Circuit Assenben, Hollandiában (szeptember 8. és 9.). A döntőre ezután kerül sor szeptemberben (
29. és 30.) Hockenheimben.

Szöveg: Buny

Kép: BMW Motorrad

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes