Vespa Sprint S -2018

A Vespa Sprint S még inkább hangsúlyozza a márka sportos stílusát, és a Vespa “kis testű” családjának kezdő modellje. Az új Sprint S számos újdonságot kínál, mint a 12 “-os kerekek vagy az új műszerfal. Valójában a műszerfal a “testvér” a Primavera S-ről származó színes TFT multifunkciós kijelző.

A 4.3 hüvelykes műszerfalon az értékeket a kormány jobb oldalán található vezérlővel lehet előhívni, és a Vespa multimédia platformon található összes információ megjeleníthető.

A műszerfal, valamint az összes klasszikus információ, például a sebesség, a teljes és a részleges futásteljesítmény, a környezeti hőmérséklet és az üzemanyagszint megjeleníthető a VMP (Vespa Multimedia Platform) legújabb kiadásán.

A VMP alkalmazás számos funkcióval és hihetetlen mennyiségű információval támogatja a Vespa vezetőjét. A jármű állapotáról és a követendő útvonaltól kezdve, a kezelőgombokkal lehetőség van a kapcsolódott okos telefonon beérkező hívások fogadására, hívás kezdeményezésre vagy zene lejátszásra.

A színeket a sport jegyében választották erre a modellre: matt sárga, matt titán szürke és egy új pasztell szürke. A Vespa Sprint S modern, egyhengeres, négyütemű 125 és 150 köbcentis motorokkal készül. A léghűtéses, elektronikus befecskendezéssel táplált 3 szelepes erőforrásokból a mérnökök a kisebb esetében 10,7 lóerőt hoztak ki 7000-es fordulaton 10,8 Nm-es nyomatékkal 6000 percenkénti főtengely fordulatnál.

A nagyobb közel 13 lóerőt szolgáltat 7750-es fordulatszámon, a legnagyobb forgatónyomatéka 12,8 Nm 6500-as fordulaton. A kipufogó minden részletét a  burkolathoz tervezték, hogy belesimuljon a robogó vonalaiba, de emellett csendes és kényelmes utazást biztosítson. A kitűnő teljesítmény mellett, a rendkívül alacsony üzemanyag felhasználás is jár az új befecskendező mellé. A 125-ös 2,3 l/100 km fogyasztást produkált a teszteken, a nagyobb 2.4 liter/100 km értéket produkált.

A nagy 8 literes üzemanyag tartály 364 km-es hatótávolságot biztosít a 125-ös változatnak, a 150-es 328 km-t megy el egy tankkal. A megszokott módon a tulajdonosok sok gyári kiegészítővel szabhatják egyéni igényeiknek megfelelőre járművüket. A sportos matrica szettől a felső dobozig széles a kínálat, érdemes a kiegészítő katalógust lapozgatni ez ügyben.

Szöveg: Buny

Kép: Piaggio

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes