VESPA World Days 2018

Idén Észak-Írország adott otthont a Vespa Világnapoknak, ami a Vespa rajongók legfontosabb összejövetele, és évről évre egyesíti a Vespa Klubokat a világ minden tájáról. Belfast üdvözölte a rendezvényen hivatalosan nyilvántartásba vett 3000 Vespást – ezenkívül több ezren voltak még, akik az Egyesült Királyságból és Írországból csatlakoztak egy-egy programhoz.

A 37 nemzetből verbuválódott közösségbe érkeztek az Egyesült Államokból, Indonéziából, Ausztráliából, Mexikóból, Kanadából, Kínából és egész Európából és a Földközi-tenger térségét is beleértve egészen Izraelig.

A Vespa legenda erős, egyetemes vonzerejének bizonyítéka, hogy ennyi hívet össze tud hozni egy találkozó erejéig. A Vespa szemszögéből nézve, talán a legszebb időszakát éli a márka. A Vespák látványos felvonulása a csodálatos Causeway Coast mentén haladt, útba ejtették a zöld mezőket és az Északi-tengert érintve haladt a Belfast felé vezető úton. A felvonulás során a helyi lakosok tapssal köszöntötték a végeláthatatlanul hömpölygő robogó áradatot.

A versenyek között a legrégebbi és legértékesebb jármű díját egy csodálatos 1951-es Vespa Douglas kapta, ami tökéletes állapotban és eredeti gumiabroncsokkal várta az elismerést. A hagyományos Vespa Trophy győztesei a Michelin partnerségnek köszönhető turisztikai trófeát kaptak, amelynek feltétele volt, hogy a Vespa Club tagjai bemutatják a Belfast felé vezető útjukat fényképek és különleges bélyegzők igazolásával az úti naplójukban.

A trófea Olaszországba ment, köszönhetően a Vespa Club Verona-nak, amely a Vespa Club Morciano di Romagna előtt érkezett, míg a harmadik helyezést a belga Vespa Club Oostende kapta. Külön elismerést kapott a Vespa Club Cyprus és a Vespa Club Oostende elnöke is, míg az első alkalommal a Solo Vespa Driver díjat a Vespa Club Prága egyik tagjának ítélték, aki több mint 6000 km-t utazott Belfastig.

A következő találkozó 2019-ben Magyarországon kerül megrendezésre. A Vespa Világnapok a Vespa legenda ünnepléséről és a robogóról szól, ami mára túlmutat egy könnyű és elegáns járművön a napi ingázók számára, valódi globális ikonná vált, amit generációk szeretnek. A Vespával szinte egyidősek a klubok is, már 1946-ban, amikor a világ leghíresebb robogója született, alakult meg az első Vespa Klub. Napjainkban a Vespa World Club-hoz 53 nemzet Vespa Klubja csatlakozott, és több száz regisztrált helyi Vespa Klub van a világon, több mint 120 000 taggal.

Szöveg: Buny

Kép: Piaggio

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes