PIRELLI DIABLO ROSSO CORSA II gumiabroncs teszt

Április elején a tekintélyes német MOTORRAD és PS magazinok közreműködésével hipersport gumiabroncs összehasonlító tesztet szerveztek a Dél-afrikai Kyalami GP pályára. Illusztris versenytársakat kapott az olasz abroncs a Continental Race Attack Comp, a Dunlop Sportsmart TT és a Michelin Power RS részvételével.


Az abroncsokat négy BMW S1000RR típusú motorkerékpárra szerelték fel (120/70 ZR17 és 200/55 ZR17 hátul). Az új Pirelli DIABLO ROSSO Corsa II kiegyensúlyozott gumiabroncsnak bizonyult, különösen a pályán és nedves felületen. A milánói gumiabroncs márka 275 pontot ért el a végleges besorolásban, 27 ponttal megelőzve az utolsó helyen
végzett Michelin Power RS-t.

A Pirelli győzelmét a Motorrad így foglalta össze: „Ebben a tesztben a Pirelli megfordítja az előítéletet, amely szerint a pályaabroncsok nem használhatók az úton, de a DIABLO ROSSO Corsa II garantált visszajelzése és kezelési szintje kivételes, még nedves körülmények között is. Ezért a DIABLO ROSSO Corsa II a No.1! ”
A Motorrad végeredménye:
1) PIRELLI DIABLO ROSSO Corsa II (275 pont)
2) CONTINENTAL Race Attack Comp. Kitartás (266 pont)
3) DUNLOP Sportsmart TT (261 pont)
4) MICHELIN Power RS (248 pont)


PS, a német sport motor magazin, az új DIABLO ROSSO CORSA II fölényét még nyilvánvalóbbá tette, mivel a Pirelli új gumiabroncsa a száraz és nedves utakon végzett összes teszt során a legjobb volt, amit így fogalmaztak meg: „Az olasz gumiabroncs minden körülmények között kiváló, a legjobb mindenkinek, és ezért érdemes elsőként elhelyezni a rangsorban.

Gyors száraz és nedves felületen, gyengék nélkül.”
A PS rangsora, a maximálisan elérhető pontszám 300 figyelembe vételével:
1) PIRELLI DIABLO ROSSO Corsa II (296 pont)
2) CONTINENTAL Race Attack Comp. Kitartás (294 pont)
3) DUNLOP Sportsmart TT (287 pont)
4) MICHELIN Power RS (275 pont)


De nem csak a német magazinok tesztelői állítják az új Pirelli DIABLO ROSSO CORSA II-ről, hogy a legjobb hipersport gumiabroncs. A tekintélyes olasz online magazin, a Red-live.it szintén BMW S1000RR-t használt a spanyol Alcarras pályán és Vizzola Ticino település környékén, ahol közúton nedves körülmények között vizsgálták az abroncsokat. Minden paraméterhez legfeljebb 5 csillagot lehetett adni a következő kategóriákban: kezelhetőség, első tapadás, hátsó tapadás, egyenes futás, stabilitás, vízen futás és stabilitás fékezés közben.

A DIABLO ROSSO Corsa II volt az egyetlen olyan gumiabroncs, amely minden paraméterben legalább 4 csillagot kapott. Ezenkívül a Red-live.it mindegyik gumiabroncsnál rögzítette a leggyorsabb kört mind a száraz, mind a nedves utakon, valamint az átlagos köridőt (összesen öt körből) mind száraz, mind nedves aszfalton. Szárazon a DIABLO ROSSO Corsa II két másodperccel gyorsabb volt a versenytársainál, a nedves felületen az előny 4,8 másodperc a Continental Race Attack Comphoz képest.
Végső sorrend a honlap szerint:
1) PIRELLI DIABLO ROSSO Corsa II (4,21 pont) – 1’43.01 / 40.722
2) DUNLOP Sportsmart TT (3,57 pont) – 1’45.10 /44.270
3) MICHELIN Power RS (3,43 pont) – 1’45.32 / 42.578
4)CONTINENTAL Race Attack Comp (3,07 pont) – 1’44.80 / 45.267


Samuela Bracco, a Pirelli Moto marketing igazgatója kommentálta az elért sikereket: „A Pirelli mindig figyelemmel kíséri a piaci trendeket és a motorkerékpárosok igényeinek folyamatos fejlődését.

A DIABLO ROSSO CORSA 2011-ben bemutatott első változata valóban arra született, hogy megteremtse azt a hipersport szegmenst, amely a gumiabroncs élettartamát is figyelembe véve, a teljesítmény szempontjából félúton helyezkedik el a szupersport és a verseny szegmens között. Az utóbbi években a Pirelli által követett utat más versenytársak is követték, de az esztendők során szerzett tapasztalatunk a Szuperbike világbajnokságban való részvételnek is köszönhetően – lehetővé tette számunkra, hogy a szegmens vitathatatlan vezetői maradjunk, amint ezt az összehasonlító tesztekben elért győzelmek is bizonyítják. „

Szöveg:Buny

Kép: Pirelli

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes