Honda Super Cub

A Super Cub C100 névre keresztelt ősmodellt 1958-ban, a márka fennállásának tizedik évében mutatta be a Honda. Terveit nem más készítette, mint Honda Soichiro és régi üzlettársa, Fujisawa Takeo, méghozzá azzal a céllal, hogy olyan jármű szülessen, ami jobbá, mi több, szórakoztatóbbá teszi az emberek életét.

Azóta közel hatvan év telt el, a Super Cub pedig a járműgyártás legnagyobb sikerét könyvelhette el – az eladott darabszám 2017-ben elérte a 100 milliót!

HONDA SUPER CUB C125

Az elmúlt hat évtizedben a Super Cub a stílus, a megbízhatóság, a takarékosság és a könnyű  kezelhetőség szinonimájává vált, nem mellesleg szépen, csendben megtette, amit Soichiro és Takeo szeretett volna: mobilizálta az emberiséget. A Super Cub legutolsó változatát, a C110-et Japánban és Dél-Kelet Ázsiában forgalmazták, s bizony mindkét régióban roppant népszerűnek bizonyult. A szigetországban főként flottaüzemeltetők, például a japán állami posta beszerzői szavaztak rá, míg a többi területen a személyi közlekedés egyik legfontosabb eszközeként terjedt el. Tekintettel a – fiatal és idős – városlakók igényeire, a Honda úgy határozott, hogy ismét piacra dobja legendás modelljét. A retró stílusban fogant legújabb változat Super Cub C125 néven kerül a szalonokba és az urbánus közlekedés tökéletes célszerszámaként igyekszik szolgálni a tulajdonosokat.

HONDA SUPER CUB C125

A gyöngyház metál fényezés jobban kiemeli a Super Cub C125 jellegzetes vonalvezetését, a vásárlók az alábbi színek közül választhatnak: Pearl Niltava Blue és Pearl Nebula Red.
A Super Cub C125 egyetemes értékeket hordoz, azaz bárki számára ideális jármű lehet. Már a klasszikus S alakú sziluett is erről árulkodik, hiszen a magasra emelt, jó fogású kormány mögött jókora lábtér húzódik, ezt követi a kényelmes ülés, no meg díszítőelemnek sem utolsó hátsó sárvédő. Minden egyes alkatrész szép, harmonikus megjelenésű és kiváló minőségű, az elegáns, finoman legömbölyített összetevőknek a  határozott vonalvezetésű lábvédő, valamint első és hátsó sárvédő ad némi kontrasztot. Utóbbi a tartósság jegyében műanyag helyett fémből készül, így a minőségérzetet is fokozza. A Super Cub modellcsalád egyik legjellegzetesebb eleme a kezdetektől  alkalmazott „összevont orr-rész”, melynek lényege, hogy az első villa, a lábvédő és maga a kormány egységet alkot.

HONDA SUPER CUB C125

A szárnyakat idéző kormány az ősmodell egyik legvonzóbb elemének bizonyult, nem csoda, hogy erre az összetevőre a Super Cub C125 esetében is nagy hangsúlyt fektettek a Honda mérnökei. Ezúttal egy hasonlóképp stílusos, kovácsolt, elvékonyodó darab mellett döntöttek, ami szemet gyönyörködtető, kezelőszerveket és műszereket egyaránt magában foglaló, gömbölyded burkolatot kapott. A markolatok, akárcsak a különféle kapcsolók kézre esnek, a természetes, felegyenesedett üléspozíció pedig kényelmes, egyszersmind biztonságos utazást garantál, hiszen nem fárad a pilóta és messze belátja környezetét. Hogy a hosszú távok is komfortosan teljenek, a nyereg vastag, nagy sűrűségű, poliuretánból gyártott szivacsot kapott, amelynek éleit mindkét oldalon „lecsapták”, hogy a lábak könnyebben elérjék a talajt.

HONDA SUPER CUB C125


Az erős, tiszta fényű LED-ekre épülő lámpatestek azonnal felkeltik a szemlélők figyelmét, miként a dupla krómgyűrűvel körülölelt műszeregység is roppant feltűnő. A külső gyűrű
mentén mozog a sebességmérő mutatója és itt sorakoznak a visszajelzők is, míg a belső körben digitális képernyő trónol jelentőségteljesen. S ha már a jövőbe mutató megoldásoknál tartunk: a Honda intelligens kulcs újabb érv a Super Cub C125 mellett. Ha a pilóta zsebében van, többet nem kell a gyújtáskapcsolóval bíbelődnie, a motor életre keltéséhez elég az indító gomdot megnyomnia. Ráadásként az indításgátló is alapfelszereltség, a kulcs foglalatát pedig háromdimenziós Honda „Old Wing”-logóval  díszítették, ezzel is utalva a márka és a Super Cub gazdag történelmére.

HONDA SUPER CUB C125

Az intelligens kulcs további előnye, hogy „válaszadásra” is képes, azaz a távirányító gombjának megnyomására fény- és hangjelekkel reagál a rendszer. Ez jelentősen megkönnyíti a motor keresését zsúfolt parkolókban.
Az élvezetes, könnyű kezelhetőség mindig is a Super Cub legfőbb erőssége volt, a hatvanas években még a Beach Boys együttest is megihlette a típus (ti. My little Honda). Ezt a tulajdonságát máig megőrizte a Honda ikonja, holott az acél gerincvázban már igen
erős, 125 cm
3-s motor dolgozik. A merevség és a rugalmasság közötti egyensúlyt a villanyaknál és a motorbakoknál is optimalizálták, továbbá gumi szilentekre ültették a kormányt és az ülést is. Mindemellett a lábtartók is gumírozott betétet kaptak, így a rezgések kevésbé jutnak át az utasok lábaira.

HONDA SUPER CUB C125

A villaszög 26,5°, az utánfutás 71 mm, a tengelytáv 1245 mm, a menetkész tömeg 109 kg. A kiváló menettulajdonságok érdekében az első rugóutat 100, a hátsót 84 mm-ben határozták meg a tervezők (+10 mm/+19 mm a C110-hez viszonyítva), és 17”-os, öntött alumíniumfelniket választottak, hogy még stabilabb és precízebben kormányozható lehessen a C125. A kerekeken 70/90 R17, illetve 80/90 R17 méretű abroncsok feszülnek, elöl 220 mm-es, egydugattyús tárcsafék, hátul egykulcsos, 130 mm-es dobfék felel a lassításért.
Egyszerű, robusztus, megbízható és takarékos – talán e négy szóval írható le legkönnyebben, milyen is a Super Cub C125 erőforrása. A léghűtéses, kétszelepes, elektronikus üzemanyag-befecskendezővel felszerelt, SOHC vezérlésű egységet matt metálfényezés és megannyi króm díszítőelem varázsolja igazán igényessé és látványossá. Hatékony működéséről egyebek mellett ferde fogazású fogaskerekek és precízebben megmunkált főtengelycsapágyak gondoskodnak, és speciális csapágyakat vetettek be a vezérlődobnál is, hogy gyorsabban és finomabban kapcsolhasson az erőátvitel.

HONDA SUPER CUB C125

A zajcsökkentés okán a váltókart is gumírozták, és optimalizálták a kuplungban található rugók erejét, hogy a kapcsolásokkor kisebbet rántson a szerkezet. A furat és a löket 52,4 illetve 57,9 mm, a sűrítési viszony 9,3:1. A 9,7LE-s csúcsteljesítményt 7500-as, a 10,4 Nm-es legnagyobb forgatónyomatékot pedig 5000-es percenkénti főtengelyfordulatnál adja le a motor, és – kategóriatársaihoz mérten – a középső fordulatszám tartományban is roppant erős. A négyfokozatú váltóhoz a Super Cub hagyományoknak megfelelően röpsúlyos tengelykapcsolót társítottak, így nincs szükség kuplungkarra. A modern műszaki megoldások eredményeként a Super Cub C125 fogyasztása csupán 1,5 l/100 km (WMTC szabvány szerint), tehát – a 3,7 literes üzemanyagtartályt figyelembe véve – megközelítőleg 245 kilométeres hatótávolsággal büszkélkedhet a típus.

Szöveg és kép: Honda Hungary

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes