Az új BMW R 1250 GS és az R 1250 RT

Több mint 35 éve vannak a boxermotor programban a BMW-nél a GS és RT modellek. Megbízhatóságuknak köszönhetően szívesen választják ezeket a modelleket egy kiruccanásra vagy hosszú távú utazásra a motorosok ezrei. Több mint 25 éve négy szelepes technológiát alkalmaznak a motor hengerfejében, mostanra kombinálva elektronikus üzemanyag befecskendezéssel és katalizátorral a lehető legjobb teljesítmény és nyomaték elérése érdekében.

A fejlődés azonban nem áll meg, a továbbfejlesztett boxer motor a teljes fordulatszám tartományban csökkentett kibocsátással és üzemanyag-fogyasztással büszkélkedhet.

BMW R 1250 GS

Ezzel együtt a motor sokkal simábban jár, főleg alacsony fordulatszám tartományban érezni ennek a változtatásnak a hatását. A ShiftCam rendszernek köszönhetően lehetővé vált a szívó szelepek aszinkron nyitása, ami fokozott örvényt eredményez az égéstérben, ezáltal dúsabb keverék kerül a hengerekbe, hatékonyabb lesz az égés. A motort érintő változás még, hogy a vezérműtengely meghajtásáról mostantól egy kisebb zaj kibocsátású fogazott lánccal (korábban görgős lánc) gondoskodtak.

BMW R 1250 GS

A megfelelő olaj mennyiséget kettős sugarú befecskendező szelepeken keresztül juttatják el a megfelelő helyre. Ezen kívül újdonság még a kipufogórendszer. A biztonságos haladást és elindulást befolyásolni lehet az automatikus stabilizáló rendszeren keresztül (ASC) és a legoptimálisabb hegymeneti elindulást segítő Hill Start Controlasszisztenssel. Opcionálisan az igényeknek megfelelő egyéb elektronikai kiegészítők rendelhetők mindkét modellhez. Az elektronikus felfüggesztés szabályozás (ESA) következő generációs kiadása automatikus terhelés kompenzációt biztosít már az R 1250 RT esetében is.

BMW R 1250 GS HP

Ennek használatával a csillapítás automatikusan alkalmazkodik az adott helyzethez, figyelve a manővereket és automatikusan kompenzál a terhelési állapotoknak megfelelően. Ezzel optimális csillapítási kényelmet és nagyon stabil menet tulajdonságokat lehet elérni már az R 1250 RT-vel is. Az új R 1250 GS mostantól a LED-es fényszórókkal rendelkezik, emellett LED-es nappali fény is választható kérésre.

BMW R 1250 RT

A többfunkciós műszerfal 6,5 colos színes kijelzővel tájékoztat. A gyári BMW Motorrad Multi-Controller-en keresztül a vezető hozzáférhet a megfelelő információkhoz különösen gyorsan és kényelmesen. Az R 1250 RT esetében az 5,7 colos TFT színes képernyő mellett analóg sebességmérő és fordulatszámmérő mutatja az aktuális adatokat. Baleset vagy vészhelyzet esetén a leggyorsabb segítségnyújtás megmentheti az emberek életét. Az opcionális Intelligens segélyhívó hívja fel a segítséget a lehető leggyorsabban.

BMW R 1250 RT

Mint korábban, ez a funkció most is mindkét modellre rendelhető. Kiegészítők terén a BMW Motorrad Spezial katalógusból lehet válogatni a teljesítményt vagy megjelenést befolyásoló kiegészítőkből. A hangsúlyt a jármű egészében történő harmonikus integrációra fektették, a legjobb minőségű anyagok használatával, egyedi kivitelezésben testet öltő jellegzetességre törekedtek.

BMW R 1250 RT

Az alkatrészcsomagok a 719 Classic és a HP opció elérhető az új R 1250 GS és R 1250 RT modellekhez, de az új R 1250 RT-t kiegészíthető a 719 Wheels Classic vagy a Sport opcióval, ez jelenthet egy exkluzív ülést és két speciális festést. A HP sport lengéscsillapító rendelkezésre áll a két új boxer modell számára is.

Szöveg: Buny

Kép: BMW

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes